De Russische president Poetin kan de olie-inkomsten gebruiken om de oorlog in Oekraïne te financieren.
Volledig scherm
De Russische president Poetin kan de olie-inkomsten gebruiken om de oorlog in Oekraïne te financieren. © Reuters/Reporters DPA

Russische inkomsten fors gedaald door westerse sancties

Rusland haalt steeds minder geld binnen met het verkopen van olie en gas. Daarmee lijken de westerse sancties vanwege de oorlog in Oekraïne, die zondag een nieuwe fase ingingen, effect te hebben. Ook voor Russische aardolieproducten zoals diesel en kerosine geldt nu een importverbod binnen de Europese Unie.

61 reacties

 • jaques windels

  1 maand geleden
  China dankt ons voor de spotgoedkope olie uit Rusland die nu rijkelijk binnenvloeit
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Waarom zien we de prijzen aan de pomp dan niet dalen? Juist, de overheid en potrochemische bedrijven lachen zich helemaal krom om dom Europa die denkt dat het enige impact heeft. Ondertussen betalen wij burgers ons helemaal kapot aan belastingen en hoge prijzen. Bedankt Ursula en De Croo!
 • Petrus Dijkzeul

  1 maand geleden
  Inkomsten van Rusland dalende, nu het is het tegenovergestelde. De sancties welke men instelde zijn niet werkend. Rusland heeft west Europa niet meer nodig, zijn energiestroom gaat nu oostwaarts i.p.v. westwaarts. En dan denkt men nog dat Rusland wilt gaan onderhandelen met het westen, vergeet ook dat maar, want het westen heeft Rusland diverse malen daarmee bedrogen, o.a Minks akkoorden en onderhandelingen in Istanboel. Het westen gaat harde tijden tegemoet, maar dat aan hunzelf te danken.
 • Frans Peeters

  1 maand geleden
  Hier eieren 60% en melk 40% erbij in de winkel maar de index stijgt niet omdat TVs 6% goedkoper werden
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Er zijn verschillende soorten sancties. De ene soort is meer succesvol dan de andere. Maar alles samen is het een langzaam werkend gif. Als de tijd rijp wordt, wees dan maar zeker dat deze vele sancties deel zullen uitmaken van de onderhandelingen.
 1. “België blijft draaischijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

  “België blijft draai­schijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

  België blijft, ondanks de Russische inval in Oekraïne, een internationale draaischijf voor Russisch vloeibaar gas. Zo importeerde België vorig jaar 28 procent meer lng uit Rusland dan in 2021. Dat blijkt uit berekeningen van Greenpeace België, waarover het zaterdag bericht samen met ngo's Bond Beter Leefmilieu en Vredesactie. Zij willen dat het contract tussen gasnetbeheerder Fluxys en het Russische Yamal LNG wordt stopgezet.
 2. 5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofragmenten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

  5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofrag­men­ten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

  Vijf Amerikaanse kinderen hebben in Staten Island, New York, een veel groter en spannender avontuur dan gewenst beleefd. Of beter... ónder Staten Island. De vijf jongens waren al spelend in een tunnel gekropen en steeds verder op ontdekking gegaan, maar raakten totaal verdwaald. Gelukkig konden ze na ongeveer een halfuur gered worden. De brandweer van New York deelde opvallende audiofragmenten van het 911-telefoontje tussen één van de kinderen en een dispatcher. “Wáár zitten jullie vast?!”