Russische hypersonische raket raakt doel op 400 kilometer afstand

Rusland laat weten een succesvolle test te hebben uitgevoerd met een hypersonische kruisraket. Deze werd volgens het ministerie van Defensie gelanceerd vanaf een oorlogsschip en trof ruim 400 kilometer verderop een marinedoel.

7 reacties

 • mark germanus

  2 maanden geleden
  Wat gaat de Nato nu doen? Biden ligt bijna in shock, Zou het niet interessanter zijn een dialoog met de Russen aan te gaan en zaken te doen, in plaats van zich met oorlogstuig bezig te houden. De economie aan de 2 kanten kan er alleen maar bij winnen.
 • Luc Lepoudre

  2 maanden geleden
  Dit is dus de helft sneller dan de snelste kanonskogel. Het zijn natuurlijk aanvalswapens, maar nodig om weerbaar te zijn tegen de zeer agressieve politiek van Het Westen en de Navo in Oost-Europa.
 • Sylvia van Gastel

  2 maanden geleden
  Nooit een goed teken vóór Europa !!!!
 • hugo vanbrugge

  2 maanden geleden
  Gelukkig heeft de vs er op europa moet men niet rekenen.
 • Paul Van den Berge

  2 maanden geleden
  Schitterend, deftige auto's kunnen ze nog altijd niet maken maar wel supersonische raketten. Ken uw prioriteiten.
 1. China ontkent test met hypersonische raket: “Was routinetest met ruimtevaartuig”

  China ontkent test met hypersoni­sche raket: “Was routine­test met ruimtevaar­tuig”

  Peking heeft maandag bevestigd dat het onlangs lanceringstesten heeft uitgevoerd, nadat de Financial Times had bericht over tests met een hypersonische nucleaire raket. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken ontkende echter dat het om een raket ging. Woordvoerder Zhao Lijian had het over een "routinetest" met een "ruimtevaartuig". De VS zijn naar eigen zeggen “verontrust”.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.