Russische hypersonische raket raakt doel op 400 kilometer afstand

Rusland laat weten een succesvolle test te hebben uitgevoerd met een hypersonische kruisraket. Deze werd volgens het ministerie van Defensie gelanceerd vanaf een oorlogsschip en trof ruim 400 kilometer verderop een marinedoel.

7 reacties

 • mark germanus

  1 jaar geleden
  Wat gaat de Nato nu doen? Biden ligt bijna in shock, Zou het niet interessanter zijn een dialoog met de Russen aan te gaan en zaken te doen, in plaats van zich met oorlogstuig bezig te houden. De economie aan de 2 kanten kan er alleen maar bij winnen.
 • Luc Lepoudre

  1 jaar geleden
  Dit is dus de helft sneller dan de snelste kanonskogel. Het zijn natuurlijk aanvalswapens, maar nodig om weerbaar te zijn tegen de zeer agressieve politiek van Het Westen en de Navo in Oost-Europa.
 • sylvia van gastel

  1 jaar geleden
  Nooit een goed teken vóór Europa !!!!
 • Hugo Stiglitz

  1 jaar geleden
  Gelukkig heeft de vs er op europa moet men niet rekenen.
 • Paul Broeckx

  1 jaar geleden
  Schitterend, deftige auto's kunnen ze nog altijd niet maken maar wel supersonische raketten. Ken uw prioriteiten.
 1. Luitenant-kolonel waarschuwt: “Als we het Russische leger blijven onderschatten, zal dit consequenties hebben”
  PREMIUM

  Luitenant-kolonel waarschuwt: “Als we het Russische leger blijven onderschat­ten, zal dit consequen­ties hebben”

  “Het is niet zo dat Oekraïne deze oorlog met de vingers in de neus gaat winnen”, zegt luitenant-kolonel Tom Simoens. Hij vindt dat we ermee moeten ophouden de Russen af te schilderen als een stel klungels die met een schop tegen de Oekraïners vechten. Simoens schetst de staat van het Russische leger en legt uit welke grote strategische fout de Russen volgens hem hebben gemaakt.
 2. Hoe zijn duizenden Oekraïense kinderen in Russische kampen beland? Moskou zal volgende maand “werkelijke situatie” uit de doeken doen

  Hoe zijn duizenden Oekraïense kinderen in Russische kampen beland? Moskou zal volgende maand “werkelijke situatie” uit de doeken doen

  De Russische president Vladimir Poetin en Maria Lvova-Belova, de kinderrechtencommissaris van Rusland, staan sinds vorige week op de radar van het Internationaal Strafhof (ICC). Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden door duizenden Oekraïense kinderen – Oekraïne beweert meer dan 16.000 – te ontvoeren, maar Moskou ontkent de aantijgingen. Daarom zal Rusland begin volgende maand de “werkelijke situatie” uit de doeken doen tijdens een informele bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad. Wat is er aan de hand? Heeft Rusland daadwerkelijk duizenden kinderen gedeporteerd? En hoe hebben ze dat gedaan? Een overzicht van wat er precies gaande is.