Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

“Russische hackers achter grote cyberaanval VS vallen opnieuw aan”

De groep die achter de grootschalige cyberaanval op Amerikaanse overheden en bedrijven van eind vorig jaar zat, heeft opnieuw de aanval geopend op Amerikaanse overheden, denktanks, consultancybureaus en non-gouvernementele organisaties, zegt Microsoft. Via de aanval op beveiligingssoftwarebedrijf SolarWinds, wisten hackers vorig jaar onder meer in te breken in de netwerken bij meerdere ministeries.

5 reacties

 • Luc Brouckaert

  1 jaar geleden
  En de Amerikanen, die doen dat niet, of toch?
 • Adriaan Schellekens

  1 jaar geleden
  En hoe hoger de bitcoin hoe meer van dit, dit noemen ze nu eens "easy money".
 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Wat denkt iedereen dat de NSA doet op wereldschaal? Die hebben zelfs de telefoon van Merkel gehackt. Alle landen doen dit, met de USA en Israël op kop, of dacht iedereen dat die lievertjes niks doen, forget it, dat zijn de grootste computer-criminelen op de planeet. je kan dit maar op 1 manier stoppen en dat is massaal op Linux overschakelen en echte IT'ers aannemen, dan kom die niet binnen.
 • Filiep Lapeire

  1 jaar geleden
  Om het even wat er gebeurt het zijn de Russen of de Chinezen maar eigenlijk weten ze totaal niet het kan evengoed de buurman zijn.
 • Donald Duck

  1 jaar geleden
  ach, altijd de russen he.. geen bewijs dus dit
 1. Criminele hackers zoeken steeds nieuwere manieren om op te lichten: "Ook je brievenbus is een doelwit”
  PREMIUM

  Criminele hackers zoeken steeds nieuwere manieren om op te lichten: "Ook je brievenbus is een doelwit”

  Hacks, valse vriendschapsverzoeken, onverwachte telefoontjes en aantrekkelijke aanbiedingen: criminelen jagen ermee op almaar meer gegevens en geld. Ongelooflijk hoe creatief mensen met slechte bedoelingen zijn als ze geld uit je zak willen kloppen. Hoe gaan ze te werk en hoe bescherm je jezelf ertegen? “Onderschat het aanpassingsvermogen van zulke criminelen niet”, waarschuwt Inti De Ceukelaire, die criminele hackers telkens een stap voor probeert te blijven.