Medvedev tijdens zijn bezoek aan Vietnam.
Volledig scherm
Medvedev tijdens zijn bezoek aan Vietnam. © via REUTERS

Russische ex-president Medvedev: “Conflict in Oekraïne zou tientallen jaren kunnen aanslepen”

De Russische oud-president Dmitri Medvedev heeft tijdens een bezoek aan Vietnam gezegd dat de oorlog in Oekraïne “tientallen jaren” zou kunnen aanslepen. Dat melden verscheidene Russische staatspersbureaus.

44 reacties

 • Gino Denil

  2 dagen geleden
  Dat ze snel gaan winnen, of zelfs winnen, durft hij niet meer zeggen. Dat ze gaan verliezen kan hij niet zeggen, op gevaar van uit het raam te vallen. Dus maakt hij er een langdurige strijd van tientallen jaren van. Met hun huidig geboortecijfer is hun bevolking tegen het einde van deze eeuw wel gehalveerd. En met oorlogsdoden nog sneller.
 • Willy Bogaert

  3 dagen geleden
  Zou beter helpen puin ruimen als straf in de door hun moordenaars vernielde ziekenhuizen en scholen .
 • Sven Bossaerts

  3 dagen geleden
  Het zou kunnen, maar het hoeft niet. De Russen zouden zich ook gewoon kunnen terugtrekken en dan stopt de oorlog onmiddellijk.
 • guy meynen

  3 dagen geleden
  Een conflict van tientallen jaren? Dat kennen de bevolkingen van Zuid-Korea en Taiwan erg goed. Dus deze theoretische mogelijkheid zou ook een realiteit kunnen worden in Oost-Europa? Wie weet...
 • François THIJS

  3 dagen geleden
  Of dit conflict tientallen jaren zal duren, valt te betwijfelen. Dat kan de wereldeconomie zich niet permitteren. Maar dat het morgen nog niet gedaan zal zijn, daar kan je vanop aan. De hamvragen zijn. Zal China ooit toestaan dat Rusland daar een nederlaag lijdt. En wat doet dat land de volgende jaren met Taiwan?