AP
Volledig scherm
© AP

Russische energiegigant Gazprom zet eigen privéleger op naar voorbeeld van Wagner: “Kremlin kan het ook gebruiken voor andere doeleinden”

Gazprom, het grootste bedrijf van Rusland en het grootste aardgasbedrijf ter wereld, heeft van de Russische overheid de toestemming gekregen om een privémilitie op te richten, naar het voorbeeld van de Wagnergroep. Dat meldt de militaire inlichtingendienst van Oekraïne (GUR).

28 reacties

 • Marc Van der Vloedt

  1 maand geleden
  MiSSchien eens een lijst publiceren met de leden van onze westerse/Belgische/Vlaamse oligarchen en hun privé milities.
 • Dirk Bytebier

  1 maand geleden
  Ze starten daar maar een leger zoals wij pattatten planten blijkbaar en blijkbaar soldaten met hopen om in te zetten als vlees voor de kat
 • wim CLAES

  1 maand geleden
  Gazprom zal zijn bedrijf willen beschermen. Het verkocht in 22 voor 70 miljard alleen al aan China.
 • Marc Spandel

  1 maand geleden
  Kan ook zijn dat de 'officiële' Russische grote kas voor Poetin zijn oorlog leeg geraakt en nu andere 'middelen' gezocht worden om het kanonnenvlees te kunnen voorzien van eten, drinken, kleren en wapens. Voorbeeld via sponsoring door bedrijven. Wat ik hieruit ook kan afleiden is dat 'energiebedrijven' tegenwoordig zoveel winst maken dat ze met geld kunnen smijten voor omkoperij enz.
 • Jan Goeman

  1 maand geleden
  The Postman, met Kevin Costner, ging over een land dat uiteengevallen was en waar landlords de touwtjes in handen hadden. Misschien is de oprichting van een nieuwe militie (een derde privé-leger na Wagner en Kadyrov) een voorbode van een onbedoelde burgeroorlog in Rusland zelf? Ik kan me niet voorstellen dat Prigozjin zo'n nieuwe militie gunstig gezind is. Poetin weet vermoedelijk zelf niet waar dit eindigt.
 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.