Sergej Narisjkin, chef van de Russische buitenlandse inlichtingendienst (SVR).
Volledig scherm
Sergej Narisjkin, chef van de Russische buitenlandse inlichtingendienst (SVR). © REUTERS

Russische en Britse geheime diensten hebben “respectvol en beleefd” contact met elkaar

De Russische buitenlandse inlichtingendienst (SVR) en de Britse geheime dienst MI6 hebben contact met elkaar. SVR-baas Sergej Narisjkin zegt in gesprek met Steve Rosenberg, Moskou-correspondent voor de Britse openbare omroep BBC, dat het contact goed verloopt en dat hij hoopt dat er een ontmoeting uit voortkomt.

4 reacties

 • johanneke li

  1 maand geleden
  tja, met geheime diensten zit het ergste kwaad natuurlijk in de delen die niet officieel/topgeheim zijn! terwijl al de formele contacten over onbelangrijke zaken respectvol zijn...
 • HUGO Wils

  1 maand geleden
  Ik had gehoopt dat België met al de internationale instellingen (NAVO,SHAPE,EU,Eurocontrol etc....)ook werd vermeld in het lijstje van de landen met een sterke inlichtingendienst!!
 • jean pierre leemans

  1 maand geleden
  +Laten we eerlijk zijn beide inlichtingen diensten hebben wat op hun kerfstok staan. Alleen ,al de bereidheid om met elkaar te spreken,als gelijke partners. Is een goede zaak Na een goed gesprek kunnen beide diensten andere problemen oplossen,waar zowel rusland en het Vk er goed kunnen bij varen,En op hun beurt de samenwerking tussen het Vk en Rusland kunnen bevorderen. En daar hebben ze beiden baat bij
 • Eric Kok

  1 maand geleden
  En België niet vergeten LOL
 1. Pijnlijke beelden voor autofans: gesmokkelde luxewagens worden in Manilla met een kraan vernietigd
  3

  Pijnlijke beelden voor autofans: gesmokkel­de luxewagens worden in Manilla met een kraan vernietigd

  In Manilla, in de Filipijnen, heeft het douanebureau voor de tweede keer dit jaar een aantal gesmokkelde luxewagens vernield. Zo’n 21 auto’s, die samen 58 miljoen Filipijnse peso (ongeveer 1 miljoen euro) waard waren, werden met een kraan volledig vernield. De wagens zouden tussen 2018 en 2020 door verschillende smokkelaars in het land zijn binnengebracht, waarna ze telkens in beslag werden genomen.
 2. Moordenaar Mexicaanse journalist veroordeeld tot 32 jaar cel: kleine stap naar meer persvrijheid (al kan erger bijna niet)

  Moordenaar Mexicaanse journalist veroor­deeld tot 32 jaar cel: kleine stap naar meer persvrij­heid (al kan erger bijna niet)

  Een tweede moordenaar van de Mexicaanse journalist Javier Valdez krijgt een gevangenisstraf, ditmaal 32 jaar en 3 maanden. Het gaat om Juan Francisco Picos Berrueta. De rechter veroordeelde hem als medepleger en organisator van de moord op Valdez, meldt het Openbaar Ministerie. Daarmee wordt een kleine stap gezet naar meer persvrijheid, al is er nog een lange weg te gaan.