Een met de hand geschreven bord met de tekst "BerdJansk is Oekraïne" is te zien op een uitgebrand Russisch militair voertuig dat op 22 augustus;
Volledig scherm
Een met de hand geschreven bord met de tekst "BerdJansk is Oekraïne" is te zien op een uitgebrand Russisch militair voertuig dat op 22 augustus; © Getty Images

Russische commandant in Berdjansk gedood door bomaanslag

De militaire commandant van Rusland in de veroverde Oekraïense havenstad Berdjansk is dinsdag door middel van een autobom om het leven gebracht. Kolonel Artem Bardin raakte volgens het Russische staatspersbureau Ria Novosti zwaar gewond en overleed later in het ziekenhuis.

 1. Oekraïense hackers: “We deden ons voor als knappe vrouwen en ontfutselden zo strategische informatie van Russische soldaten”

  Oekraïense hackers: “We deden ons voor als knappe vrouwen en ontfutsel­den zo strategi­sche informatie van Russische soldaten”

  De oorlog tussen Rusland en Oekraïne wordt niet alleen aan de frontlinie, maar ook online uitgevochten. Zo gebruikten Oekraïense hackers volgens een rapport van de Britse krant ‘The Financial Times’ vorige maand neppe profielen met foto’s van knappe vrouwen om de locatie van Russische soldaten te ontfutselen. Die strategisch belangrijke informatie speelden de hackers vervolgens door aan het Oekraïense leger.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.