Mirzajanov stond mee aan de wieg van de novitsjok-giffen. “Alles speelde zich in het diepste geheim af.”
Volledig scherm
PREMIUM
Mirzajanov stond mee aan de wieg van de novitsjok-giffen. “Alles speelde zich in het diepste geheim af.” © AFP

Russische chemicus die zenuwgas novitsjok mee ontwikkelde: “Moskou zit 100 procent achter aanslag op Navalny”

De 85-jarige Vil Mirzajanov had in de jaren 70 en 80 een spannende job: hij werkte mee aan de ontwikkeling van het zenuwgas novitsjok. Moskou zit achter de vergiftiging van oppositieleider Navalny, dat weet hij zeker. “Alle alternatieve theorieën die het Kremlin de wereld in werkt, zijn pure onzin.”

4 reacties

 • Rik Cappelle

  11 maanden geleden
  Waarom weigeren de Russische moordenaars dan Navalny zijn kledij terug te geven ?
 • Robert Boxtaele

  1 jaar geleden
  Toch een beetje heel lichtgelovig, die Mirzajanov. Dat juist een specialist als hij zich niet realiseerde dat zijn overheid dat vergif ook tegen de eigen burgers zou gebruiken, is onbegrijpelijk en onvergeeflijk, gegeven de handelwijze van Rusland in het verleden die eenieder welbekend is en nu nog steeds doorgang vind. 
 • rachel neumann

  1 jaar geleden
  Als Poetin iemand naar het hiernamaals wilt dan zal dat op een manier gebeuren die niet aan hem gelinkt is. Misschien zitten hier wel van die rijke oligarchen tussen die en Putin een lesje wilden leren en navalny ineens ook. 
 • Norbert Bauwens

  1 jaar geleden
  Er is een eeuwigheid verschil tussen "zeker weten" en "kunnen bewijzen" en zeker als het Poetin niet goed uitkomt. Mensen op zijn niveau kunnen iedereen vermoorden die ze willen. Dus, vergeet het.....