Sergei Lavrov
Volledig scherm
Sergei Lavrov © via REUTERS

Russische buitenlandminister Lavrov vergelijkt Amerikaans beleid tegenover Rusland met Hitler

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft de VS ervan beschuldigd een beleid tegen Rusland te voeren dat lijkt op het beleid dat nazileider Adolf Hitler ooit tegen de Sovjet-Unie voerde.

 1. Professor David Criekemans na de speech van Poetin: “We kruipen stilaan door het oog van de naald”
  PREMIUM

  Professor David Criekemans na de speech van Poetin: “We kruipen stilaan door het oog van de naald”

  “Het Westen wil ons niet vrij zien. Het wil ons zien als een meute slaven”, zei Russisch president Vladimir Poetin in een nieuwe speech waarin hij aankondigde vier bezette Oekraïense regio’s te annexeren. Door de annexatie wordt volgens Poetin ‘het onrecht van het uiteenvallen van de Sovjet-Unie’ voor een deel ongedaan gemaakt. Poetin hamerde erop dat net het Westen hypocriet is én stak tegelijkertijd zijn hand uit voor onderhandelingen. Waar gaat dit heen? Professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen): “Als Oekraïne toetreedt tot de NAVO belanden we automatisch in de Derde Wereldoorlog.”
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Wat als de militaire dienstplicht opnieuw wordt ingevoerd? Hoe zat het vroeger? En wie zou een oproepingsbrief krijgen?
  PREMIUM

  Wat als de militaire dienst­plicht opnieuw wordt ingevoerd? Hoe zat het vroeger? En wie zou een oproepings­brief krijgen?

  Volgens admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, moeten we het debat openen over de herinvoering van de militaire dienstplicht. De laatste Belgische ‘miliciens’ zwaaiden in 1995 af. Opmerkelijk: de dienstplicht werd nooit afgeschaft, slechts opgeschort. Afhankelijk van de militaire dreiging kan ze opnieuw worden ingevoerd. Hoe waarschijnlijk is dat? En wat hield de dienstplicht ook al weer in? Een overzicht van de acht meest gestelde vragen.