Marina Ovsjannikova protesteerde midden juli live op de Russische staatszender Channel One Russia tegen de invasie in Oekraïne.
Volledig scherm
Marina Ovsjannikova protesteerde midden juli live op de Russische staatszender Channel One Russia tegen de invasie in Oekraïne. © AFP

Russische autoriteiten zetten protesterende journaliste op opsporingslijst

De Russische tv-journaliste Marina Ovsjannikova, die bekend werd toen ze tijdens een live nieuwsuitzending tegen de oorlog in Oekraïne protesteerde, is door het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken op een lijst van gezochte personen geplaatst. Begin augustus legde een rechtbank in Moskou haar nog huisarrest op, maar blijkbaar is Ovsjannikova toch aan de autoriteiten kunnen ontsnappen.

  1. Gevluchte Amerikaanse diplomate na 3,5 jaar veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

    Gevluchte Amerikaan­se diplomate na 3,5 jaar veroor­deeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

    De Amerikaanse diplomate Anne Sacoolas is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor het doodrijden van de 19-jarige motorrijder Harry Dunn in 2019 in Groot-Brittannië. Het ongeval veroorzaakte grote ophef en zette de relatie tussen Washington en Londen danig onder druk. Sacoolas beriep zich na het ongeval namelijk op diplomatieke onschendbaarheid en vertrok prompt met man en gezin naar haar thuisland.