Ljoebov Sobol
Volledig scherm
Ljoebov Sobol © AFP

Russische autoriteiten willen naaste medewerker van Navalny aanhouden

Rusland heeft de advocate en politica Ljoebov Sobol, een naaste medewerker van de gevangengenomen Russische oppositieleider Aleksej Navalny, op zijn opsporingslijst gezet. Sobol zou eerder dit jaar het land al hebben verlaten, nadat een rechtbank haar bewegingsvrijheid aan banden had gelegd.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Zelfs arts van Navalny krijgt nu jaar lang vrijheidsbeperkingen opgelegd

  Zelfs arts van Navalny krijgt nu jaar lang vrijheids­be­per­kin­gen opgelegd

  Anastasia Vasilyeva krijgt een jaar lang vrijheidsbeperkingen opgelegd door een Russische rechter, omdat ze “coronaregels heeft gebroken”. In het officiële bericht wordt de arts van Kremlincriticus Navalni veroordeeld omdat ze mensen aanzette tot het breken van de coronaregels. Ze riep mensen op om te betogen tegen de arrestatie van Alexei Navalny. Het is niet onwaarschijnlijk dat vooral haar kritische houding tegen het beleid van Poetin de aanleiding gaf voor haar arrestatie.