Russisch oppositieleider Alexey Navalny.
Volledig scherm
Russisch oppositieleider Alexey Navalny. © EPA

Russische autoriteiten vragen aanhouding van Navalny

De Russische autoriteiten vragen de aanhouding van Alexey Navalny, een van de meest uitgesproken critici van de Russische president Vladimir Poetin. Dat bevestigt Navalny zelf op Twitter. De oppositieleider ging niet in op het verzoek van de Russische autoriteiten om zich in Moskou te melden. 

2 reacties

 • Carla Van Geel

  1 week geleden
  Inderdaad angst dat alles wat hij realiseerde terug naar af zou gaan. Als je Rusland onder Jeltsin eens bekijkt en sinds Poetin aan de macht is vergelijkt dan zie je het welzijn en comfort in grote sprongen vooruit. Op de Prospect Nevski in St Petersburg loopt iedereen er met gsm en style kleding, enorm meer vrijheden...een prachtig warm land. Heeft Navalny echt geld verduistert? Onschuldig? We kennen niets van het hele dossier.
 • Marcus Vadis

  2 weken geleden
  Poetin heeft dan ook bang van elke potentiële kandidaat president en laat ze op voorhand liefst in het gevang belanden. Zo machtig en toch angst hebben.
 1. AstraZeneca en Europa botsen over vaccinleveringen: “Maak contract openbaar”
  19

  AstraZene­ca en Europa botsen over vaccinleve­rin­gen: “Maak contract openbaar”

  Het is niet duidelijk of farmabedrijf AstraZeneca vanavond nog deelneemt aan een vergadering met de Europese Commissie en de EU-landen over zijn vaccinleveringen. Een woordvoerster van de Europese Commissie bevestigt dat AstraZeneca heeft laten weten zich uit de vergadering terug te trekken. Het bedrijf zelf verklaart dat het tóch zal deelnemen. Sinds AstraZeneca liet weten dat de eerste levering van coronavaccins aan Europa lager zal uitvallen, zit het er bovenarms op tussen de farmareus en de Europese Commissie. Die laatste eist nu dat AstraZeneca het afgeklopte contract openbaar maakt.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht