Een passagiersvliegtuig van de Russische staatsluchtvaartmaatschappij Aeroflot.
Volledig scherm
Een passagiersvliegtuig van de Russische staatsluchtvaartmaatschappij Aeroflot. © AP

“Russisch passagiersvliegtuig moet uitwijken voor verkenningsvliegtuig NAVO”

BuitenlandEen passagiersvliegtuig van de Russische staatsluchtvaartmaatschappij Aeroflot dat op weg was van Tel Aviv naar Moskou, heeft boven de Zwarte Zee zijn koers moeten veranderen vanwege een NAVO-verkenningsvliegtuig. Dat meldt het persagentschap Interfax op basis van de Russische luchtvaartautoriteiten.

21 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  1 maand geleden
  De juiste toedracht weten we niet, het toestel NAVO CL-600 was wel herkenbaar door hun transponder door de Russen. Wanneer Russische militaire toestellen over de noordzee vliegen worden zij gespot op de radar maar zijn niet herkenbaar door hun transponder door de luchtvaartleiding. Daarom moeten deze worden begeleid door Navo toestellen.
 • Frans Peeters

  1 maand geleden
  Een van dezer dagen gaat de gaskraan dicht wat de VS wil en wij maar betalen voor de gestuurde navo die zelfs burgers erbij betrekt
 • Gunter Verleyen

  1 maand geleden
  En die Russische radars, zijn die blind?
 • RONNY PLATTEEUW

  1 maand geleden
  Alléé voor de zoveelste maal links tegen rechts
 • Willy VARENDONCK

  1 maand geleden
  De pro-russen wachten wel op de volgende verkiezingen dan zullen ze veel vooruit gaan de mensen van Oekraine willen immers geen oorlog tegen Rusland
 1. ANALYSE. Nee, de Russen willen Oekraïne niet veroveren. Maar dat sluit oorlog nog niet uit
  PREMIUM

  ANALYSE. Nee, de Russen willen Oekraïne niet veroveren. Maar dat sluit oorlog nog niet uit

  Rusland troept een vijfde van z’n hele leger samen aan de Oekraïense grens. Manschappen en materieel genoeg om dat land in januari binnen te vallen. Wil Moskou dat nu helemaal veroveren — acht jaar na de annexatie van de Krim? Nee, zo zegt een absolute specialist. Maar het kan wel een bloedige oorlog ontketenen om komaf te maken met de westerse invloed in wat het nog altijd als z’n voortuin beschouwt.