Archiefbeeld. Lyubov Sobol, een dichte medewerkster van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Lyubov Sobol, een dichte medewerkster van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny. © AFP

Russisch oppositielid en dichte medewerkster van Navalny opgepakt wegens "bedreiging" van FSB-agent

Lyubov Sobol, een dichte medewerkster van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny, is opgepakt en wordt vervolgd wegens "bedreigingen" aan het adres van een agent van de Russische veiligheidsdienst FSB die in een telefoongesprek met Navalny toegaf dat hij deelnam aan diens vergiftiging. Dat heeft het team van de Russische oppositieleider vrijdag laten weten.

6 reacties

 • Edmond Dillien

  4 weken geleden
  Na zijn 8 jaar als president ,4 jaar als regeringsleider met zijn nar op de presidentsstoel en de nodige aanpassingen was hij weer zeker van enkele legislaturen en dat heeft hij nu ook aangepast, een president van wie de tegenstanders in de gevangenis of erger verdwijnen is een dictator, niet meer en niet minder, en ik ben er zeker van dat hij het een en ander over Trump weet want die blijft hem maar vergoelijken.
 • Michel Jacobs

  1 maand geleden
  Hahaha, Poetin is definitief door de mand gevallen na dat telefoongesprek van Navalny met die niet al te snuggere FSB http://agent.Nu maakt de kat rare sprongen, maar het is te laat. De enkele naïevelingen die hem nog enige waarachtigheid toeschreven zijn nu verlost van hun waan. Het vergaat hem als Trump: alleen de echte gekken en de door het systeem gecompromitteerden 'geloven' hem nog en helaas ook een deel van het gebrainwashte volk.
 • Joery Goubert

  1 maand geleden
  Met die russen hebben we nog niet gedaan. Wat wil die Poetin toch ? laten zien dat hij macht heeft. Zijn bevolking zal zich tegen hem nog keren.
 • DIRK VAN BRUSSEL

  1 maand geleden
  Volgens mensen hier Rusland het meest democratisch land waar we een voorbeeld aan kunnen nemen. Dacht van niet.
 • Willy Bogaert

  1 maand geleden
  Het is daar warm aan het worden
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. HET DEBAT: Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk?
  HET DEBAT

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Geef hier je mening

  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo (Open Vld) straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.
 3. Russisch geheim agent onthult aan Navalny hoe hij werd vergiftigd via onderbroek

  Russisch geheim agent onthult aan Navalny hoe hij werd vergiftigd via onderbroek

  Een Russisch geheim agent heeft in een telefoongesprek met Aleksej Navalny onthuld hoe de dissident in augustus werd vergiftigd, namelijk via diens onderbroek. Dat bericht de Amerikaanse zender CNN. CNN en onderzoekscollectief Bellingcat hebben een opname van het telefoongesprek gekregen van het team rond Navalny. Die had de agent zelf opgebeld en zich voorgedaan als een lid van de Russische Nationale Veiligheidsraad.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"