Russisch leger verspreidt nieuwe beelden van drills aan grens met Oekraïne

Het Russisch leger heeft nieuwe beelden verspreid van drills aan de grens met Oekraïne. In een verklaring staat dat de gemotoriseerde geweerdivisie wordt ingezet voor een oefening. Rusland heeft naar schatting 100.000 troepen verzameld in de buurt van Oekraïne. Dat doet de vrees vergroten dat het van plan is Oekraïne binnen te vallen. Bovendien heeft het troepen uit Siberië en het Verre Oosten verplaatst voor schiettrainingen. Eerder kondigde het Russisch leger ook een reeks marinemanoeuvres aan. De militaire oefeningen gaan deze maand van start en duren tot en met februari. Meer dan 140 schepen, tientallen vliegtuigen en 10.000 manschappen zijn erbij betrokken.

  1. Kremlin reageert op toekomstig EU-lidmaatschap Oekraïne: “Mag niet nog meer problemen voor Rusland brengen”

    Kremlin reageert op toekomstig EU-lidmaat­schap Oekraïne: “Mag niet nog meer problemen voor Rusland brengen”

    Rusland heeft de toekenning van het statuut van kandidaat-lidstaat aan Oekraïne en Moldavië “een interne aangelegenheid van Europa” genoemd. Volgens Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov is het belangrijk dat het besluit van de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie “niet nog meer problemen voor Rusland brengt en (...) in de relaties van deze landen met Rusland”, zo zei hij in een reactie.
  2. Elektrische auto stort van derde verdieping tijdens testrit in Shanghai, twee mensen laten het leven

    Elektri­sche auto stort van derde verdieping tijdens testrit in Shanghai, twee mensen laten het leven

    De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Nio heeft laten weten dat bij een testrit in hun hoofdkwartier in Shanghai twee mensen zijn omgekomen. De twee slachtoffers zouden een nieuwe elektrische wagen uittesten op de derde verdieping van het gebouw, maar maakten om vooralsnog onduidelijke reden een doodsmak op de straat. De derde verdieping, waar het ongeluk plaatsvond, zou gebruikt worden als testruimte, maar ook als showroom en parking.