Vrijdag vierde de Russische president Vladimir Poetin al de aanhechting van Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja bij Rusland. De aanhechting wordt internationaal veroordeeld.
Volledig scherm
Vrijdag vierde de Russische president Vladimir Poetin al de aanhechting van Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja bij Rusland. De aanhechting wordt internationaal veroordeeld. © via REUTERS

Russisch Grondwettelijk Hof keurt annexatie goed

Het Grondwettelijk Hof in Rusland heeft geoordeeld dat de Russische wetgeving niet is geschonden bij de annexatie van vier Oekraïense regio's. Dat meldt het Russische nieuwsagentschap TASS.

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. KIJK. Procureur probeert ex-vriendin neer te schieten in bar in Texas, heldhaftige klanten schieten haar te hulp
  Play

  KIJK. Procureur probeert ex-vrien­din neer te schieten in bar in Texas, heldhafti­ge klanten schieten haar te hulp

  Op bovenstaande bewakingsbeelden is te zien hoe Gavin Rush, een procureur uit Texas, een bar binnenstormt. Daar confronteert de man zijn ex-vriendin die achter de bar staat te werken. Op de beelden is te zien hoe hij een geweer uit zijn tas haalt en het op haar richt. Twee klanten aarzelen niet en worstelen hem op de grond, terwijl Rush meerdere schoten lost. De vrouw was een nieuwe relatie gestart en antwoordde niet meer op zijn berichten, nadat hij had gedreigd zichzelf en haar nieuwe partner iets aan te doen.
 3. Oekraïne claimt volledige controle over Lyman, Rusland: “Oekraïense troepen starten offensief in zuiden”

  Oekraïne claimt volledige controle over Lyman, Rusland: “Oekraïense troepen starten offensief in zuiden”

  Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky is de stad Lyman in Donetsk volledig onder controle van het Oekraïense leger. “De plaats is ontdaan van Russen”, zei de Oekraïense president. De Oost-Oekraïense plaats Lyman was ruim vier maanden lang een bolwerk van Russische of pro-Russische troepen in de regio Donetsk. Aan Russische zijde wordt gevreesd dat de Oekraïners de overwinning aangrijpen om verder op te rukken naar het zuiden in de provincie Donetsk en naar het oosten waar niet ver verwijderd de provincie Loehansk ligt.