De Russische opposant Alexei Navalny, hier op een archiefbeeld uit februari van dit jaar.
Volledig scherm
De Russische opposant Alexei Navalny, hier op een archiefbeeld uit februari van dit jaar. © AP

Russisch geheim agent onthult aan Navalny hoe hij werd vergiftigd via onderbroek

Een Russisch geheim agent heeft in een telefoongesprek met Aleksej Navalny onthuld hoe de dissident in augustus werd vergiftigd, namelijk via diens onderbroek. Dat bericht de Amerikaanse zender CNN. CNN en onderzoekscollectief Bellingcat hebben een opname van het telefoongesprek gekregen van het team rond Navalny. Die had de agent zelf opgebeld en zich voorgedaan als een lid van de Russische Nationale Veiligheidsraad.

9 reacties

 • jan boden

  2 jaar geleden
  In Rusland geven ze een aparte invulling aan het woord onderbroekenlol.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Door deze gedurfde publieke reactie profileert Navalny zich als een ware held en als een toekomstige leider van Rusland. Het wordt nu heel moeilijk om Navalny nog 'uit te schakelen' of hij wordt een martelaar. Wat is Navalny's Achillespees, zal Poetin denken. Misschien heeft Poetin een waardige tegenstander gevonden.
 • Catherine Mistiaen

  2 jaar geleden
  Moskou vindt dit grappig. Wel, ik ook, eerlijk gezegd. Als onderbroeken het werkterrein zijn van spionnen, dan begrijp ik nu al die wilde verhalen uit de vorige eeuw over sommige Britse spionnen ...
 • Luciano van As

  2 jaar geleden
  Ja ge moet uw onderbroek al eens in de was gooien !
 • Etienne Callebout

  2 jaar geleden
  Hierbij kan je zien dat nooit of te nimmer een overheid moet geloven als er iets niet oké is .Altijd zelf instinctief reageren en denken .Als ze afkomen dat alles normaal is mag je zeker zijn dat het niet is .