AP
Volledig scherm
© AP

Russisch bevelhebber onthult ultieme doel van tweede fase “speciale operatie” in Oekraïne en het lijkt slecht nieuws voor Odesa en Moldavië

Een Russisch bevelhebber heeft meer licht geworpen op het ultieme doel van de tweede fase van de Russische “speciale operatie” in Oekraïne. Die is deze week van start gegaan. En het lijkt slecht nieuws voor de Oekraïense havenstad Odesa en Moldavië, een buurland van Oekraïne. Volgens het ministerie van Defensie van Oekraïne vallen de maskers af. “Ze verbergen het niet meer”, klinkt het.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Russische talkshowgast heeft weinig medelijden met slachtoffers aardbeving: “Ik zie Syrië en Turkije niet aan onze kant vechten”

  Russische talkshow­gast heeft weinig medelijden met slachtof­fers aardbeving: “Ik zie Syrië en Turkije niet aan onze kant vechten”

  Op de Russische staatstelevisie waren gisteren opnieuw enkele schokkende uitspraken te horen. Dit keer hadden de gasten het tijdens de talkshow van de beruchte presentator Vladimir Solovyov, op de staatszender ‘Russia-1', over de ellende in Turkije en Syrië na de verwoestende aardbeving van gisteren. “Ik zie geen Syrische of Turkse eenheden aan onze kant vechten (...). Ik moet eerst aan mijn land denken”, sneerde een van de gasten.
 3. Tsjetsjeense strijders vieren "bevrijding" van Marioepol op brandend puin: “Bevel van Poetin om stad te reinigen en te vernietigen volbracht”
  Play

  Tsjetsjeen­se strijders vieren "bevrijding" van Marioepol op brandend puin: “Bevel van Poetin om stad te reinigen en te vernieti­gen volbracht”

  De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov heeft op Telegram beelden gedeeld van de “bevrijding” van Marioepol. Daarop zijn Tsjetsjeense strijders te zien op het brandende puin van de Oekraïense havenstad, terwijl zijn neef Adam verkondigt dat het “bevel van president Poetin om Marioepol te reinigen en te vernietigen” volbracht is. Op sociale media wordt met afschuw gereageerd.