Heel wat Russen lijken snel het land te willen ontvluchten, na de oproep tot gedeeltelijke militaire mobilisatie.
Volledig scherm
Heel wat Russen lijken snel het land te willen ontvluchten, na de oproep tot gedeeltelijke militaire mobilisatie. © REUTERS

Russen proberen massaal vlucht te boeken naar buitenland, maar “geen tickets voor mannen tussen 18 en 65"

Kort na de speech waarin de Russische president Vladimir Poetin opriep tot gedeeltelijke militaire mobilisatie, proberen Russen massaal het land uit te vluchten. Sinds woensdagochtend is een rush ontstaan op vliegtickets vanuit Rusland naar het buitenland. De prijzen voor vliegtickets schieten de lucht in en alle vluchten zijn inmiddels volgeboekt. Bovendien worden er geen tickets meer verkocht aan mannen tussen 18 en 65, zo bevestigt Derk Sauer, uitgever van ‘The Moscow Times’, aan VTM Nieuws.

96 reacties

 • Ludo Hermans

  6 maanden geleden
  Kan Poetin 100 miljoen tegenwerkende burgers die willen uitbreken blijven omsingelen?
 • Christine Laevers

  6 maanden geleden
  Ann Gooskens : U hebt een punt daar. Poetin hangt het beeld op dat de NAVO dreigt met nucleaire wapens. Dat kan al niet want het is een niet-aanvals organisatie en de NAVO heeft nog geen gram bedreigt. Maar vele Russen bij gebrek aan andere bronnen, geloven Poetin dus. Ik kan daar inkomen, ja.
 • Ann Gooskens

  6 maanden geleden
  Volgens mijn man die vriend in Moskou heeft vluchten ze vooral uit angst voor atoomoorlog Ze vrezen dat na referendum nog 1 aanval op de dan Russische gebieden er direct atoom wapens zullen worden gebruikt
 • Feline Noé

  6 maanden geleden
  Tenzij Oekraine serieuze wapens krijgt, is het wel Game Over nu.
 • Toon Huibers

  6 maanden geleden
  Poetin geraakt tussen wal en schip. Terrein- en gezichtsverlies in Oekraïne en in eigen land durft hij geen mobisalisatie af te kondigen om het gemor van zijn eigen bevolking onder controle te houden. Hij kan maar één kant uit: onderhandelen en zich nederig opstellen.
 1. ‘Hotel Rwanda’-baas wordt zaterdag vrijgelaten: “Resultaat van verlangen om relaties tussen VS en Rwanda te herstarten”

  ‘Hotel Rwan­da’-baas wordt zaterdag vrijgela­ten: “Resultaat van verlangen om relaties tussen VS en Rwanda te herstarten”

  Paul Rusesabagina, de Belgische Rwandees die bekend is door de film ‘Hotel Rwanda’ en tot een celstraf van 25 jaar werd veroordeeld wegens “terrorisme”, wordt zaterdag vrijgelaten. Dat heeft de Rwandese minister van Justitie Emmanuel Ugirashebuja gezegd aan persagentschap Bloomberg. De vrijlating kadert in een verlangen om de banden met de Verenigde Staten te “herstarten”, schrijft regeringswoordvoerder Stéphanie Nyombayire op Twitter.