Archiefbeeld. Na de explosie op een militaire basis in Rusland werden radioactieve isotopen van strontium, barium en lanthanum geregistreerd
Volledig scherm
Archiefbeeld. Na de explosie op een militaire basis in Rusland werden radioactieve isotopen van strontium, barium en lanthanum geregistreerd © AFP

Russen maken de radioactieve stoffen bekend die vrijkwamen bij nucleaire explosie op militaire testbasis

De Russische autoriteiten hebben maandag de inhoud vrijgegeven van de stoffen die vrijgekomen zijn na de explosie tijdens de test van een raketmotor op een militaire site nabij Severodvinsk. Bij de explosie op 8 augustus kwamen vijf mensen om het leven. Volgens het Russisch meteorologisch agentschap Rosguidromet werden radioactieve isotopen van strontium, barium en lanthanum geregistreerd.

2 reacties

 • Koen F.

  3 jaar geleden
  waar zijn de klimaat activisten ???
 • Daisy Vanreet

  3 jaar geleden
  Die gekken in het kremlin hebben niet genoeg aan één chernobyl. Nu moet de rest van de aarde ook nog onbewoonbaar worden. Nog erger dan rocketman in Korea.
 1. De hallucinante cijfers over de voedselcatastrofe die dreigt
  81

  De hallucinan­te cijfers over de voedselca­ta­stro­fe die dreigt

  De Russische invasie van Oekraïne drijft niet alleen de prijzen op, maar dreigt ook een wereldwijde voedselcrisis te veroorzaken. De oorlog gijzelt een voedselketen - die al stevig onder druk stond door stijgende energiekosten en klimaatverandering - waardoor een ‘orkaan van honger’ opdoemt. De cijfers van de komende voedselcatastrofe, zoals opgelijst door het Britse magazine ‘The Economist’, laten niets aan de verbeelding over.