In Rusland is het opnieuw alle hens aan dek in de strijd tegen corona.
Volledig scherm
In Rusland is het opnieuw alle hens aan dek in de strijd tegen corona. © AP

Russen krijgen week betaald verlof in strijd tegen corona

In de strijd tegen corona mogen de Russen een week niet naar hun werk. Zij krijgen van 30 oktober tot 7 november betaald vrijaf. Dat besliste de Russische president Vladimir Poetin. De periode kan in bepaalde gebieden eerder beginnen en langer duren. Poetin riep de bevolking op verantwoordelijkheid te tonen en zich te laten vaccineren.

 1. “Niemand houdt van mij! Niemand geeft me eten!”: Brits jongetje (6) sterft na aanhoudende mishandeling
  Play

  “Niemand houdt van mij! Niemand geeft me eten!”: Brits jongetje (6) sterft na aanhouden­de mishande­ling

  In Engeland nadert een proces rond schrijnende kindermishandeling stilaan de ontknoping. Arthur Labinjo-Hughes (6) werd zodanig mishandeld door zijn vader en stiefmoeder dat hij op 17 juni 2020 het leven liet. Een hersenletsel is hem uiteindelijk fataal geworden. In twee hartverscheurende audiofragmenten is te horen hoe het jongetje huilend tegen zichzelf aan het schreeuwen was. “Niemand houdt van mij! Niemand geeft me eten!”
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.