Een Russisch gezin schuift aan aan de grensovergang met Georgië. Sinds Poetin de gedeeltelijke mobilisatie aankondigde, staan er lange files.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Russisch gezin schuift aan aan de grensovergang met Georgië. Sinds Poetin de gedeeltelijke mobilisatie aankondigde, staan er lange files. © AP

Russen helpen elkaar te ontsnappen aan legerdienst: “Als ze me komen halen, breek ik mijn arm. Dat is beter dan de dood”

“Dit is een soort nachtmerrie... Ik kan niet geloven dat dit ons allemaal overkomt.” Het is middernacht als de Russische ‘Alice’ dit schrijft op Telegram. We volgden een dag lang de Russische inwoners na de ‘gedeeltelijke’ mobilisatie. Wat volgt was een combinatie van massale paniek, duizenden vragen en berichten via sociale media met één doel: Rusland ontvluchten. “Een gebroken arm is beter dan de dood.”

 1. Boris Johnson opnieuw kandidaat bij volgende verkiezingen: “Het was fout om plaats te maken voor Liz Truss”
  12

  Boris Johnson opnieuw kandidaat bij volgende verkiezin­gen: “Het was fout om plaats te maken voor Liz Truss”

  Oud-premier Boris Johnson, die afgelopen zomer moest vertrekken na een reeks schandalen, stelt zich kandidaat bij de volgende verkiezingen in 2024. Dat bevestigen Britse media. Als hij zijn parlementszetel wint, dan zou hij opnieuw een poging kunnen doen naar het leiderschap van de Conservatieve Partij. Volgens hem was het namelijk een “fout” om plaats te ruimen voor zijn opvolger Liz Truss.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.