REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Russen executeerden en folterden burgers in Kiev en Tsjernihiv: “Ze zetten een geweer tegen mijn hoofd, laadden het en ik hoorde drie schoten”

De Russische troepen die van eind februari tot maart 2022 een groot deel van de regio’s Kiev en Tsjernihiv onder controle hadden, hebben zich schuldig gemaakt aan standrechtelijke executies van burgers, foltering en andere ernstige mishandelingen. Het gaat waarschijnlijk om oorlogsmisdaden. Dat zegt Human Rights Watch (HRW) in een persbericht.

13 reacties

 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Paul Buckens : volledig mee eens. Een Russische politicus (regionaal verkozen of zoiets) sprak over Oekraiënse burgers en gebruikte de woorden 'niet menselijk' en 'dieren'. Dat is het proces van ontmenselijking. En het werkt, helaas.
 • Paul Buckens

  1 maand geleden
  De Russen hebben via hun media de Oekraïners ontmenselijkt en gedemoniseerd zolas de Duitsers deden met de Joden en zigeuners of de Hutu's met de Tutsis en dan is reden en het excuus om te moorden aanwezig. Ze zien die mensen niet meer als mensen maar vijanden die moeten uitgeroeid worden. Dit is het gevaar van woorden, leugens complottheorieën , en drogredenen.
 • willy cammaerts

  1 maand geleden
  Het Kremlin zit vol criminelen, in de lagere regionen is het niet beter. Geweld en machtsmisbruik zijn heel normaal in dat land.
 • peter De ridder

  1 maand geleden
  In het algemeen gaat dit over mensen die weigerden te vluchten omdat ze hun grond niet wilden achterlaten. Wat daar allemaal gebeurd keur ik ten zeerste af laat dat duidelijk zijn. hun beslissing om te blijven is hun duur te staan gekomen. ALS ze dan al de mogelijkheid hadden om te vluchten uiteraard?! Met zulke gebeurtenissen wakker je het moraal van de oekraiense soldaten enkel maar aan. Vandaag toch een russisch ex kolonel gehoord die zijn verstand gebruikte.
 • christian peeters

  1 maand geleden
  Als grondleger stelt Rusland totaal niets voor, het zijn misdadigers die komen plunderen moorden en verkrachten en folteren.
 1. West-Vlaamse gynaecoloog die eigen sperma gebruikte voor kunstmatige bevruchting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  West-Vlaam­se gynaeco­loog die eigen sperma gebruikte voor kunstmati­ge bevruch­ting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  De West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. Dat dit in de openbaarheid komt, is een primeur in ons land, maar zeker niet in het buitenland. In Nederland kwamen al vijf gelijkaardige gevallen aan het licht. Het bekendste is dat van Jan Karbaat, die ongeveer negentig donorkinderen met zijn eigen zaad verwekte. Ongeveer evenveel als de Amerikaanse vruchtbaarheidsspecialist Donald Cline.