Het Rode Plein in Moskou.
Volledig scherm
Het Rode Plein in Moskou. © AFP

Rusland zet Nederlandse journalist het land uit

Rusland heeft een Nederlandse journalist van de Volkskrant het land uitgezet vanwege “administratieve overtredingen”. Dat heeft de Volkskrant zelf bekendgemaakt op zijn website. In augustus overkwam een BBC-journaliste hetzelfde.

2 reacties

 • Lucas Balieu.

  3 maanden geleden
  Het gaat hier over de persvrijheid die in het geding is, niet over nationaliteiten.
 • robert henneman

  3 maanden geleden
  wetten zijn er om nageleefd te worden, ook hollanders en engelsen staan daar niet boven. dus niet mekkeren.
 1. LIVE. Boostercampagne in Nederland stokt - Piloot keert vliegtuig om vanwege passagier die weigert mondmasker te dragen

  LIVE. Boostercam­pag­ne in Nederland stokt - Piloot keert vliegtuig om vanwege passagier die weigert mondmasker te dragen

  Vandaag wordt er een nieuw Overlegcomité georganiseerd, waarin de regeringen zich over de invoering van de langverwachte coronabarometer zullen buigen. Dat instrument moet op basis van parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. Intussen gaan de coronacijfers allemaal de hoogte in, behalve het aantal patiënten op intensieve zorg. Maandag werd een recordaantal van (voorlopig) 60.419 nieuwe gevallen geregistreerd. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
 2. Noorse aanklager wil dat terrorist Anders Breivik in cel blijft

  Noorse aanklager wil dat terrorist Anders Breivik in cel blijft

  Het Noorse openbaar ministerie beschouwt de veroordeelde terrorist en massamoordenaar Anders Behring Breivik (42) nog steeds als een zeer gevaarlijk man en wil hem daarom opgesloten houden. Breivik heeft voor de rechtbank verklaard dat hij is veranderd, maar is dat niet, zei aanklager Hulda Karlsdottir donderdag tijdens een rechtszitting in de gevangenis van Skien over een verzoek van de Utøya-moordenaar om voorwaardelijke vrijlating.