Oekraïense artillerie bij Bachmoet.
Volledig scherm
Oekraïense artillerie bij Bachmoet. © AFP

Rusland zet hoog in op verovering Oekraïense stad Bachmoet, zware verliezen aan beide zijden

De belangrijkste slag van dit moment in Oekraïne wordt gestreden bij de oostelijke stad Bachmoet. De legers van Rusland en Oekraïne zetten alles op alles om deze sleutel in de Donbas-regio in te nemen.

18 reacties

 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Russische soldaten en Oecrainse soldaten zijn de slachtoffers van deze grootheidswaanzin Neem daarbij nog de duizenden burgers en de schade . Politiekers die pionnen zijn en ja knikken en olie' op het vuur gieten . Echt goe bezig
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Bachmoet is een leven of dood affaire voor Prigoshin zelf. Het is hoog tijd om lange afstand missiles en raketten te leveren met 300 km reikwijdte. En waarom geen Interpol arrestatiebevel voor die crimineel die rijk is door 'diensten' te verlenen in Afrikaanse landen en betaald wordt met concessies op mijnen (ook Congo). Zet geld op zijn hoofd. Tenminste een Afrikaans land is hem al beu. Er kan nog veel gedaan worden.
 • Danny De Graeve

  2 maanden geleden
  Waarom toch? Ziekelijke wereld net als in de middeleeuwen maar een beetje moderner
 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  Hoe je het ook draait of keert, het is verschrikkelijk! De gewone soldaten, die toch ook allemaal een moeder, vader, broer, zus, kind(eren) moorden elkaar uit in opdracht van een stel idioten!
 • Paul Kuijer

  2 maanden geleden
  Hoop dat ze de Russen verpletteren! En daarna door naar Moskou om de boel compleet plat te gooien.
 1. Voormalige speechschrijver Poetin sluit mogelijke staatsgreep in Rusland niet uit: “Economie gaat achteruit, de oorlog is verloren”

  Voormalige speech­schrij­ver Poetin sluit mogelijke staats­greep in Rusland niet uit: “Economie gaat achteruit, de oorlog is verloren”

  De voormalige speechschrijver van de Russische president Poetin, Abbas Gallyamov, heeft tijdens een interview met het Amerikaanse ‘CNN’ gezegd dat “een militaire staatsgreep mogelijk wordt in Rusland naarmate de oorlog in Oekraïne blijft duren”. “De Russische economie gaat achteruit. De oorlog is verloren”, klinkt het. “Ons land wordt geregeerd door een oude tiran, een oude dictator.”