De Russische VN-ambassadeur Vassily Nebenzia tijdens de spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad.
Volledig scherm
De Russische VN-ambassadeur Vassily Nebenzia tijdens de spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad. © EPA

Rusland zegt open te blijven staan voor diplomatieke oplossing, Oekraïne waarschuwt voor verdere Russische agressie

De Russische afgevaardigde bij de Verenigde Naties Vassily Nebenzia zei tijdens een spoedzitting van de Veiligheidsraad dat zijn land open blijft staan voor een diplomatieke oplossing voor het Oekraïne-conflict. "Maar we zullen niet toestaan dat er opnieuw een bloedbad plaatsvindt in de Donetsbekken.”

 1. OVERZICHT. Dit is alles wat je moet weten over wat er vannacht in Oekraïne gebeurde
  UPDATE

  OVERZICHT. Dit is alles wat je moet weten over wat er vannacht in Oekraïne gebeurde

  Russische troepen kregen zaterdag de order hun offensief in Oekraïne uit te breiden. Rond Kiev en de tweede stad Charkiv wordt dan ook zwaar gevochten, maar beiden zijn nog in handen van de regering-Zelenski. De Europese Unie en haar bondgenoten kondigden zware financiële sancties aan om Poetins “oorlogskas” aan te pakken. Ook virtueel wordt strijd gevoerd: een Oekraïens IT-leger moet Rusland verzwakken. Hackerscollectief Anonymous brak al in op uitzendingen van Russische zenders en de website van het Kremlin. De Gentse universiteit (UGent) heeft al haar studenten die in Rusland studeren, teruggeroepen.
 2. LIVE. Rusland erkent onafhankelijkheid hele Donbass-regio - Biden: “Wie gaf Poetin in godsnaam het recht om landen uit te roepen op buitenlands territorium?”

  LIVE. Rusland erkent onafhanke­lijk­heid hele Don­bass-re­gio - Biden: “Wie gaf Poetin in godsnaam het recht om landen uit te roepen op buiten­lands territori­um?”

  Het conflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert verder. • Poetin erkent de pro-Russische zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne als onafhankelijk. • Duitsland heeft beslist om de certificering van de nieuwe gaspijpleiding Nord Stream 2 voorlopig stop te zetten. Volgens de Russische ex-president Dmitri Medvedev zal dat in Europa binnenkort leiden tot een verdubbeling van de gasprijs • Poetin verklaart de vredesakkoorden van Minsk “dood”. Hij krijgt van het parlement de toestemming om troepen naar Oekraïne te sturen en zegt dat hij klaar is om “Oekraïne te demilitariseren” • Biden kondigt sancties af die Rusland afsnijden van Westerse financiering Volg de laatste ontwikkelingen omtrent in onze liveblog. Lees alles over het conflict in Oekraïne in ons dossier.