Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Rusland zal film in de ruimte maken

Rusland zal volgend jaar een speelfilm in de ruimte maken, meteen een primeur in de ruimtevaart. Dit heeft het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos donderdag bekendgemaakt.

 1. Tom Cruise stijgt in oktober 2021 op voor eerste filmopnames ooit in de ruimte: “Maar eerst een half jaar opleiding”
  PREMIUM
  Film

  Tom Cruise stijgt in oktober 2021 op voor eerste filmopna­mes ooit in de ruimte: “Maar eerst een half jaar opleiding”

  Oktober 2021 wordt een historische maand in de filmgeschiedenis. Tom Cruise (58) en regisseur Doug Liman (55) gaan dan met SpaceX de lucht in om de allereerste prent in de ruimte op te nemen. Een ticketje naar het International Space Station (ISS) kost normaal ruim 44 miljoen euro per persoon, maar als goede vriend van CEO Elon Musk (49) moet de acteur wellicht weinig of niets op tafel leggen.
 2. Trump: “Ik ben de minst racistische persoon in deze ruimte”

  Trump: “Ik ben de minst racisti­sche persoon in deze ruimte”

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in het laatste verkiezingsdebat met zijn Democratische uitdager Joe Biden vraagtekens gezet bij diens staat van dienst in het verbeteren van de rassenverhoudingen in de Verenigde Staten. Trump ontkende dat hij de onrust in de VS sinds de gewelddadige dood van de zwarte arrestant George Floyd heeft aangewakkerd met zijn uitspraken over de Black Lives Matter-beweging, die hij eerder een haatsymbool noemde.