De Russische president Poetin en toenmalige premier Medvedev op archiefbeeld uit 2016. “Medvedev is een loopjongen van Poetin. Misschien illustreert deze uitspraak wel de stemming in het Kremlin: totaal losgeslagen", zegt Hendrik Vos.
Volledig scherm
PREMIUM
De Russische president Poetin en toenmalige premier Medvedev op archiefbeeld uit 2016. “Medvedev is een loopjongen van Poetin. Misschien illustreert deze uitspraak wel de stemming in het Kremlin: totaal losgeslagen", zegt Hendrik Vos. © Getty Images

Rusland wil imperium tot Lissabon: “Krankzinnig. Ze kunnen Kiev nog niet innemen”

Het uiteindelijke doel van Rusland is “het creëren van een open Eurazië, van Lissabon tot Vladivostok”. Het zijn de woorden van Dimitry Medvedev, een trouwe luitenant van Poetin, en ze klinken zeer onheilspellend. Wil Rusland na Oekraïne ook de rest van Europa aanvallen? “Compleet krankzinnig”, zegt professor Hendrik Vos. “Als je Kiev niet kan innemen, hoe wil je dan Parijs of Berlijn gaan aanvallen?”

117 reacties

 • Sven Ottevaere

  4 maanden geleden
  Pfff. 800miljoen zullen wij wel werken. Ze zouden beter eens aan hun gat in de begroting denken . Of aan de mensen waar overstromingen geweest deze winter. Maar nee we moeten de grote jan gaan afhangen ! België laat niemand achter. Voor die slogan te vinden heeft hij zeker slaap gelaten. Kweet 1ding hoe minder dat ge doet of wilt doen hoe meer ge hier in belgie krijgt. Hoe meer ge werkt hoe meer ge moet afstaan . Geen geld geen probleem wij geven het u geen rijbewijs ,huis hier neem maar...
 • Johan SCHANDEVYL

  4 maanden geleden
  Met de hulp en de volle wil en steun van China, zal het Poetin wel lukken om Europa in te nemen. Wie zal hem stoppen? De NAVO? Verdeeld en met verschillende politieke en economische belangen? De VN die zelfs geen standpunt durft in te nemen tegen Rusland? Zelfs binnen de veiligheidsraad verkondigde zware leugens van Rusland lokken niet de minste reactie uit! Poetin weet ondertussen wel hoe de vork aan de steel zit binnen de EU en de NAVO. Vandaar zijn beredeneerd durven.
 • Tom De Graeve

  4 maanden geleden
  Fred Kijzer : de dieren in de savanne hebben ook geen grenzen, maar baken ook territoria af... mensen zijn in de eerste plaats ook zoogdieren he...
 • Eddy Vermeulen

  4 maanden geleden
  Blijkbaar denken sommige dat Rusland kernwapens kan inzetten zonder tegenaanval. Lancering van 1 kernraket betekent het einde van Moskou. Zou Poetin zo gek zijn?
 • Patrick de Smedt

  4 maanden geleden
  Ik vind dit een grove onderschatting van de dreiging die Rusland vormt! Niet vergeten over welk arsenaal nucleaire wapens Rusland beschikt. Het is duidelijk dat Putin niet zal aarzelen om deze te gebruiken! Één ding klopt in het artikel: de Russische top is volledig aan het doorslaan!
 1. Polemiek in Italië over Russische "inmenging" bij aanstaande verkiezingen

  Polemiek in Italië over Russische "inmenging" bij aanstaande verkiezin­gen

  Een uitspraak van de voormalige Russische president Dmitri Medvedev, die de Europeanen donderdag opriep om hun "dwaze" regeringen te "straffen", heeft in Italië in volle kiescampagne tot controverse geleid. Italië heeft Oekraïne tot hiertoe, onder leiding van uittredend premier Mario Draghi, sinds het begin van de Russische invasie onvoorwaardelijk gesteund, onder meer door wapens en humanitaire hulp te leveren. Dat zou weleens kunnen veranderen indien de rechtse, meer Russisch gezinde coalitie, die in de peilingen voorop ligt, aan de macht komt bij de parlementsverkiezingen van 25 september.
 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.