Archiefbeeld: test van een Sarmat-raket
Volledig scherm
Archiefbeeld: test van een Sarmat-raket © via REUTERS

Rusland wil 50 nieuwe intercontinentale ballistische raketten in dienst nemen

Rusland is van plan om tegen het einde van de herfst een 50-tal nieuwe intercontinentale ballistische Sarmat-raketten in dienst te nemen. Dat maakte Dimitri Rogozin, het hoofd van het Russische ruimtevaartbedrijf Roscosmos, zondag bekend.

  1. PORTRET. Kolonel Roger Housen (61). “Als de Britten en de Amerikanen doen wat ze zeggen, betekent dit de Derde Wereldoorlog”
    PREMIUM

    PORTRET. Kolonel Roger Housen (61). “Als de Britten en de Amerikanen doen wat ze zeggen, betekent dit de Derde Wereldoor­log”

    Op zijn veertiende trok hij met twee kameraden alleen naar Londen. Een jaar later keek hij zijn ogen uit op Jazz Bilzen. Door een eerder toevallige ontmoeting werd het leger zijn leven. Bermbommen, scherpschutters en Arkan-tijgers kregen hem niet klein. Alleen de eerste aanblik van het IJzeren Gordijn bezorgde hem koude rillingen. Vandaag analyseert oud-kolonel Roger Housen voor verschillende Vlaamse media vlijmscherp het conflict in Oekraïne. En wat hij ziet, maakt hem “ongerust”. Leven en werken van een militair in hart en nieren.