Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © via REUTERS

Rusland was eerst met coronavaccin, maar snelheid wreekt zich nu en deze landen worden erg nerveus

Enkele maanden geleden klopten de Russische autoriteiten zich op de borst omdat ze naar eigen zeggen het eerste doeltreffende coronavaccin hadden ontwikkeld. De Russen zouden de wereld redden. Maar nu de strijd tegen de pandemie eindelijk vaart krijgt, is het duidelijk dat Rusland qua productie ver achterop hinkt. En de landen die het Spoetnik-V-vaccin hebben besteld, worden zenuwachtig.

19 reacties

 • Patrick Dewael

  2 jaar geleden
  Toen het nieuws kwam dat Pfizer onvoldoende vaccins kon leveren voor België heb ik veel minder negatieve reacties gelezen, maar nu het om Rusland gaat is het opeens een totaal ander verhaal. Persoonlijk vind ik dat het Poetin siert om geen privileges af te dwingen en zijn toer af te wachten. Wat de resultaten betreft zullen we moeten afwachten, net zoals bij alle andere producenten.
 • johanneke li

  2 jaar geleden
  En we weten nog steeds niet tot hoeveel percent het effectief werkt!
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 jaar geleden
  Een schijndemocratisch dictatoriaal regime en economische productie ? Het wordt nooit een succesverhaal.
 • Tom De Bondt

  2 jaar geleden
  @Tom Van Calster: kijk eens hoe het er aan toe gaat in de VS de laatste tijd. En als je daarvoor terugkijkt, kijk dan eens hoe ze spionage apparatuur in Brussel hebben geinstalleerd.
 • Tom Van Calster

  2 jaar geleden
  Wel Rudi victor Vlaminck, is nogal logisch dat we alles vanuit Rusland anders bekijken wanneer er een feitelijke dictator aan de macht is daar.
 1. 13.500 prikjes per uur: zo zullen de 120 Vlaamse vaccinatiecentra eruitzien
  PREMIUM

  13.500 prikjes per uur: zo zullen de 120 Vlaamse vaccinatie­cen­tra eruitzien

  Over de vaccins komt er de jongste dagen vrijwel alleen maar goed nieuws. Nu heeft Vlaanderen ook zijn blauwdruk klaar voor de oprichting van 120 vaccinatiecentra, nodig om minstens 70 procent van de bevolking te vaccineren. Tegen 15 februari moeten die startklaar staan om, eens het aantal doses daarvoor beschikbaar, samen zo’n 13.500 tot 18.000 vaccinaties per uur te kunnen toedienen. Dit is hoe het vaccinatiecentrum er zal uitzien, en hoe het er in zijn werk zal gaan.