RV
Volledig scherm
© RV

Rusland vuurt ongewapende raketten af op Oekraïne: "Dit toont hoe zeer hun voorraad uitgeput is”

Volgens de Britse inlichtingendiensten lijkt het Russische leger ongewapende munitie af te vuren op Oekraïne. Het zou gaan om oude nucleaire kruisraketten waar de kernkoppen zijn afgehaald.

 1. Zelensky begeeft zich met bezoek aan Brussel in het hol van de leeuw: hoe veilig zal zijn komst verlopen?
  PREMIUM

  Zelensky begeeft zich met bezoek aan Brussel in het hol van de leeuw: hoe veilig zal zijn komst verlopen?

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky komt donderdag naar ons land en dat zet de zenuwen op scherp. Een staatshoofd met veiligheidsrisico hors catégorie in Brussel, waar de aanwezigheid van Russische spionnen gekend is: logisch dat over de maatregelen de lippen stijf op elkaar worden gehouden. Hoe zijn komst er kán uitzien? In december bracht Zelensky een bezoek aan de VS. En dat ging toen alvast gepaard met bovenmatige voorzichtigheid.
 2. Poetin ontmoet moeders van Russische soldaten: “Geloof niet alles wat je op tv en internet ziet”

  Poetin ontmoet moeders van Russische soldaten: “Geloof niet alles wat je op tv en internet ziet”

  President Vladimir Poetin heeft vandaag, voor het eerst sinds de Russische invasie, een ontmoeting gehad met moeders van militairen die in Oekraïne vechten. Hij zei te begrijpen dat ze leven met gevoelens van angst en zorg en hij deelt naar eigen zeggen de pijn van het verlies van hen die hun kinderen in de oorlog hebben verloren. Maar spijt van de “speciale militaire operatie” heeft hij niet. Volgens sommige families van gemobiliseerde Russen is het gesprek een schijnvertoning.