Rusland voert gesprekken met taliban en krijgt “positieve signalen”

Rusland heeft zich positief uitgelaten over de taliban. Volgens Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, krijgen ze “bemoedigende signalen” van de islamitische beweging. 

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Camerabeelden tonen hoe schutter basisschool binnendringt voor fatale schietpartij

  Camerabeel­den tonen hoe schutter basis­school binnen­dringt voor fatale schietpar­tij

  In een school in Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, heeft een jonge schutter maandagochtend lokale tijd zes mensen, onder wie drie kinderen van 8 en 9 jaar oud, doodgeschoten. De politie heeft schutter Audrey Hale (28) gedood. Camerabeelden tonen hoe de twintiger met rode pet en met meerdere wapens de school binnendringt. Hale voerde volgens de politie een gerichte aanval uit en had meerdere plekken als doelwit op het oog. Dat blijkt uit een manifest dat de politie aantrof tijdens een huiszoeking bij de dader thuis. De politie vond daar ook nog meer wapens.
 1. Brandstichter kathedraal Nantes bekent feiten bij start van proces

  Brandstich­ter kathedraal Nantes bekent feiten bij start van proces

  De man die ervan wordt verdacht brand te hebben gesticht in de kathedraal van Nantes op 18 juli 2020, heeft bij de start van zijn proces vanochtend voor de correctionele rechtbank de feiten opnieuw toegegeven. Hij verklaarde onder andere de controle te zijn verloren. De 42-jarige Rwandees Emmanuel Abayissenga wordt vervolgd voor de “beschadiging of vernieling van andermans eigendom met voor personen gevaarlijke middelen”. Hij riskeert een celstraf van maximum tien jaar.