Rusland trekt zich terug uit Cherson: “Cherson is van ons”, zegt Zelensky

De aangekondigde terugtrekking van de Russische troepen uit Cherson is nu volledig voltooid en het Oekraïense leger is zelfs de stad al binnengetrokken. “Cherson is van ons”, zegt president Zeleksy. Op bovenstaande beelden is te zien hoe burgers Oekraïense soldaten verwelkomen in Cherson. Het is de zwaarste nederlaag voor Vladimir Poetin sinds het begin van de invasie in Oekraïne. Voor elke andere leider zouden de politieke gevolgen verwoestend zijn. Maar Poetins propaganda werkt. Hij weet de tegenslagen in Oekraïne aan zijn volk te verkopen als noodzakelijke en juiste stappen.

74 reacties

 • rony lauwers

  5 maanden geleden
  Hartverwarmend hoe de Oekraïners vechten voor hun land. Zij verdienen ons respect en steun.
 • Marianne Van den Lemmer

  5 maanden geleden
  Een grote bravo aan de Oekraïense helden!
 • Tuur schiepers

  5 maanden geleden
  De Oekraïense soldaten werden als helden verwelkomd. Ik dacht dat die bevolking Russisch gezind was en absoluut bij Rusland wilden horen. Ik begrijp er niets meer van.
 • bart samyn

  5 maanden geleden
  dat Poetin wsl een plan B heeft,zal wel juist zijn, maar de Amerikanen en Britten zullen met hun warfare-technologie wel ieder stap in het oog houden en de Oekraieners dirigeren.
 • Elise Gourmand

  5 maanden geleden
  De Rus heeft een plan B
 1. Opvallend: verweesde orang-oetan weet niet hoe ze haar jong moet voeden, tot dierenverzorgster met eigen baby voordoet hoe het moet
  7

  Opvallend: verweesde orang-oe­tan weet niet hoe ze haar jong moet voeden, tot dierenver­zorg­ster met eigen baby voordoet hoe het moet

  De verzorgers van een dierentuin in de Amerikaanse staat Virginia werden hoe langer hoe zenuwachtiger: waarom slaagde orang-oetan Zoe er toch niet in haar pasgeboren kleintje te voeden? De zoo schakelde een opvallende hulplijn in: een dierenverzorgster die zelf onlangs mama was geworden. Zij gaf de orang-oetan een kleine peepshow met haar eigen baby. En jawel... minder dan 24 uur later slaagde de aap er eindelijk in haar jong te voeden. De zoo deelt het opvallende succesverhaal in een persbericht, inclusief beelden van de toch wel bijzondere aanpak.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.