Op het eiland Sachalin, dat tegen 2025 al klimaatneutraal moet zijn, wordt nog volop geïnvesteerd in de steenkoolindustrie en aardgas.
Volledig scherm
Op het eiland Sachalin, dat tegen 2025 al klimaatneutraal moet zijn, wordt nog volop geïnvesteerd in de steenkoolindustrie en aardgas. © getty

Rusland test strijdplan tegen klimaatverandering uit op afgelegen eiland

De Russische president Vladimir Poetin heeft de klimaatverandering lang weggewuifd. De verscheidene bosbranden, het noodweer en de buitenlandse druk lijken daar enigszins verandering in gebracht te hebben. Tegen 2060 wil Rusland klimaatneutraal zijn. En het plan van aanpak, dat wordt momenteel al uitgetest op een afgelegen eiland in het verre oosten.

  1. Natuurpunt wil Dijlewater in Mechels Broek: “Flora en fauna gaan kapot door droogte”
    PREMIUM
    Mechelen

    Natuurpunt wil Dijlewater in Mechels Broek: “Flora en fauna gaan kapot door droogte”

    Het gaat slecht met de fauna en flora van het Mechels Broek. Het gebied droogt in sneltempo uit. Zelfs na een natter jaar liggen de grachten er momenteel droog bij. Als er niks gebeurt, is het broek binnen afzienbare tijd geen broek meer. Om daar wat aan te doen, komt Natuurpunt met Wetlands4Cities, een nieuw project dat de natte natuur in Vlaanderen en dus ook in Mechelen wil versterken als middel tegen droogte, hitte en overstromingen. Bedoeling is om zoals decennia geleden opnieuw Dijlewater in het gebied te laten stromen.