Rusland stuurt ‘killerrobots’ naar Oekraïne die "westerse tanks kunnen identificeren én elimineren”

De ‘killerrobot’ zou het Russische antwoord moeten zijn op de levering van Leopard en Abrams gevechtstanks aan Oekraïne. Het Oekraïense slagveld wordt hun “vuurdoop”, klinkt het. Volgens de Russen zijn de gevechtsrobots in staat om westerse tanks te herkennen en uit te schakelen. Maar is dat ook zo?

65 reacties

 • ronny cuypers

  2 maanden geleden
  We zullen even afwachten. Vermoedelijk is dit de zoveelste leugen van de Russen.
 • Jean De Grande

  2 maanden geleden
  Hans De Tant, denk je dat de russen daar een probleem mee hebben als er eens een beetje colleteral damage is? Ze gebruiken hun eigen mensen als kanonnenvoer!
 • peter pan

  2 maanden geleden
  Kun je maken met Lego Technics, is dan van betere kwaliteit, lol.
 • Hans De Tant

  2 maanden geleden
  De ontwikkeling van LAWS (lethal autonomous weapon systems) wordt besproken binnen een VN werkgroep. Onder andere de discussie over "human in the loop" is belangrijk ; de mate waarin de mens nog tussenkomt bij het kiezen van het doel en het openen van het vuur. Dit is geen speelgoed.
 • David Vermeulen

  2 maanden geleden
  Ben benieuwd als ze kartonnen copies op het slagveld zetten tot de munitie op is van dit speelgoed. En tegen drones zal die niet veel kunnen doen.
 1. “Wij dulden dit soort vuiligheid hier niet”: Australische senator probeert speech te verstoren, maar wordt tegen de grond gekwakt door politie

  “Wij dulden dit soort vuiligheid hier niet”: Australi­sche senator probeert speech te verstoren, maar wordt tegen de grond gekwakt door politie

  De politie heeft tijdens een bijeenkomst voor het parlement in Canberra een Australische senator tegen de grond gekwakt. Lidia Thorpe probeerde de speech te verstoren van een Britse vrouwenrechtenactiviste die zich faliekant tegen transgender personen verzet. “Kellie-Jay Keen-Minshull krijgt dan nog steun van nazi’s ook, wij dulden dit soort vuiligheid niet op onze grond”, klonk het achteraf.