Sir Jeremy Fleming.
Volledig scherm
Sir Jeremy Fleming. © AFP

Rusland stapelt verliezen op volgens Britse inlichtingenchef: “Bijna geen wapens meer en duizelingwekkend aantal slachtoffers”

Het gaat uitermate slecht met de Russische troepen in Oekraïne. Dat zegt sir Jeremy Fleming, het hoofd van de Britse inlichtingendienst GCHQ (Government Communications Headquarters), die zich onder meer bezighoudt met het afluisteren van buitenlandse communicatie.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. LIVE OEKRAÏNE. Lavrov: “Rusland staat open voor vredesgesprekken” - Biden: “Poetin heeft zich misrekend”

  LIVE OEKRAÏNE. Lavrov: “Rusland staat open voor vredesge­sprek­ken” - Biden: “Poetin heeft zich misrekend”

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky telefonisch beloofd om “Oekraïne te blijven voorzien van de nodige middelen om zich te verdedigen, met inbegrip van geavanceerde luchtverdedigingssystemen”. De vluchtelingenchef van de Verenigde Naties, Filippo Grandi, waarschuwt voor een nieuwe stroom aan vluchtelingen naar aanleiding van de Russische raketaanvallen van gisteren op verschillende steden verspreid over heel Oekraïne. Bij die aanvallen zouden minstens veertien doden en 97 gewonden zijn gevallen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.