Kruisraket “Zircon” in de Barentszzee.
Volledig scherm
Kruisraket “Zircon” in de Barentszzee. © AP

Rusland stalt vliegtuigen met hypersonische raketten in Kaliningrad

Rusland heeft vliegtuigen uitgerust met ultramoderne hypersonische raketten gestald in zijn exclave Kaliningrad, aan de Baltische Zee.

17 reacties

 • Dick DECOCK

  4 maanden geleden
  Als die raketten zo goed en superieur zijn waarom zouden die niet vanuit Rusland kunnen afgevuurd worden, lijkt mij eerder militaire propaganda en waarom nog niet gebruikt in Oekraine dan, waar is hun superioriteit daar dan..
 • Raymond Van gucht

  4 maanden geleden
  Duitsland moet koningsberg innemen om de Duits sprekende mensen te beschermen
 • Christine Laevers

  4 maanden geleden
  Leo Mariën : de vonk 'Oekraiëne' heeft in feite iets versnelt dat al langer in de maak was. Nu wordt het elke dag duidelijker : twee blokken : de ene met waarden zoals democratie, mensenrechten, vrije meningsuiting, scheiding van machten en het andere blok : autocratische regimes zonder 'waarden'. Poetin spant de kroon door van het nucleaire een oorlogswapen te maken en de Geneva Conventions flagrant met de voeten te treden. Vele landen kijken toe.
 • Jo Nijs

  4 maanden geleden
  Voorstel: Kaliningrad ruilen voor het zuiden van Oekraine. Miserie opgelost. Het is best dat je niet te diep graaft in de rommelhoop van onopgeloste zaken die Europa is geworden: Kalinigrad, Oekraine, Moldavie, Kosovo, Servie, Georgie, Turkije,
 • dirk maes

  4 maanden geleden
  Rusland is zo goed in het liegen. Ik geloof niet eens dat ze die hypersonische raketten hebben. En als ze deze dan al hadden, dan is het totaal niet nodig om deze in Kaliningrad te zetten want op een paar minuten zouden vanuit Rusland ook ons bereiken. Dit is dus pure propaganda.
 1. Amerikaanse ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden
  Play

  Amerikaan­se ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden

  Richard Cottingham, een van wreedste seriemoordenaars van de Verenigde Staten, heeft schuldig gepleit voor de moorden op vijf vrouwen die hij in de jaren 60 en 70 pleegde. De 76-jarige crimineel, die al een levenslange celstraf uitzit in de gevangenis van New Jersey, beweert dat hij in totaal “meer dan honderd vrouwen” om het leven heeft gebracht. Cottingham kreeg de bijnaam ‘de Torso Killer’ vanwege de gruwelijke wijze waarop hij zijn slachtoffers verminkte.
 2. Steun voor Oekraïne neemt lichtjes af: steeds minder Belgen willen nog wapens sturen
  61

  Steun voor Oekraïne neemt lichtjes af: steeds minder Belgen willen nog wapens sturen

  In alle EU-lidstaten neemt de steun voor het sturen van wapens naar Oekraïne af. Dat meldt de Koning Boudewijnstichting op basis van een Europese enquête die in september werd uitgevoerd bij ruim 13.000 respondenten. De Italianen zijn het minst enthousiast geworden (36 procent), terwijl de Polen, de directere buren van Oekraïne, nog met volle overtuiging (76 procent) militair materiaal sturen.
 1. Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”
  PREMIUM

  Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”

  De explosies die vandaag plaatsvonden op twee Russische luchtmachtbasissen laten vermoeden dat de Oekraïense strijdkrachten een manier hebben gevonden om Russische bommenwerpers uit te schakelen. Opvallend: beide Russische luchthavens liggen honderden kilometers van de grens met Oekraïne. Hoe geraakt Oekraïne zo ver? Waarom worden de aanvallen niet triomfantelijk opgeëist? En welke gevolgen heeft dit voor de oorlog? “Ja, dit is een escalatie, maar vergeet dat nucleaire verhaal”, zegt professor krijgskunde Luc De Vos.