Mensen staan in de rij om gezichtsmaskers te kopen in China.
Volledig scherm
Mensen staan in de rij om gezichtsmaskers te kopen in China. © Photo News

Rusland sluit grens met China uit vrees voor coronavirus

In China is het aantal doden als gevolg van het nieuwe coronavirus opgelopen naar 170. In de provincie Hubei, het epicentrum van de epidemie, stierven de voorbije uren 37 mensen. Ook in de provincie Sichuan viel een dode te betreuren. Dat hebben de Chinese autoriteiten vandaag gemeld. In andere landen werden inmiddels al meer dan zestig zieken geteld. De WHO waarschuwt dat de hele wereld moet klaar staan om de verspreiding van het virus aan te pakken.

21 reacties

 • ROBERT GERTS

  3 jaar geleden
  Men zou ELKE vlucht vanuit China moeten verbieden! En laat die jankende ambassadeurs ook maar daar, want het zijn zij die het virus verspreiden. Poetin is de meest geniale wereldleider die er ooit geweest is!!! Alle grenzen dicht! Pure logica!!
 • Wesley Vandamme

  3 jaar geleden
  Zij doen toch grenzen toe zou automatisch moeten gebeuren einde is nog ni inzicht.... Helaas topje van ijsberg.......
 • mertens jean

  3 jaar geleden
  Men moet alle grenzen met China sluiten, zonder enige uitzondering. De controle op onze luchthavens moet zeker verstrengd worden.
 • Dimitri Mostrey

  3 jaar geleden
  @Andy: de vergelijking met het griep virus is niet zo vergezocht. Hoogst waarschijnlijk een mutatie. Een variant die echter immuun blijkt te zijn voor het griepvaccin. De sterftegraad versus zelfgenezing is vergelijkbaar. Doch gezien de Chinese regering liegt over de werkelijke cijfers is het nattevingerwerk. Het aantal mensen die genezen is vele keren groter dan de fataliteiten. Gelukkig maar.
 • Marc Hayen

  3 jaar geleden
  Ten tijde van tsjernobil stopte alles aan de Belgische grens dat zal nu ook zo zijn. We hebben geld nodig om politici te laten bewaken, toch niet om virussen aan te pakken zeker.
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. BuZa raadt alle niet-essentiële reizen naar China af - Vijfde besmetting in Frankrijk

  BuZa raadt alle niet-essentiële reizen naar China af - Vijfde besmetting in Frankrijk

  Het aantal personen besmet met het coronavirus in China is opgelopen tot 6.055. Dat meldt viroloog Marc Van Ranst van de KU Leuven. Dat betekent dat het aantal besmettingen nu al groter is dan dat van de SARS-epidemie, zo’n achttien jaar geleden. Er zijn nu ruim 1.450 nieuwe gevallen vastgesteld. Het aantal mensen waarbij het vermoeden bestaat dat ze het virus bij zich dragen, staat op bijna 10.000. Het dodental is gestegen naar 132. “Dit virus is de duivel”, aldus president Xi Jinping in een onderhoud met de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.