Alexander Drueke en Andy Tai Huynh, twee Amerikaanse vrijwilligers bij het Oekraïense leger
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander Drueke en Andy Tai Huynh, twee Amerikaanse vrijwilligers bij het Oekraïense leger © Facebook/AP

Rusland slaat gedroomde slag: twee Amerikaanse strijders opgepakt in Oekraïne

In de buurt van Charkiv zouden twee Amerikanen door de Russen zijn gevat. De gewezen militairen streden daar in dienst van het Oekraïense leger en hadden net een voltreffer gescoord. Maar hun rake schot verraadde hen, waardoor ze nu de doodstraf riskeren en het gedroomde middel worden voor Moskou om de VS onder druk te zetten: “Ze kunnen in het beste geval als criminelen worden berecht.”

25 reacties

 • Lode vleminckx

  2 maanden geleden
  Als je uw billen verbrandt moet je op de blaren zitten.
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Ze hebben er zelf voor gekozen. Nu kan de wereld zich niet in bochten gaan wringen voor hen. Als ge zoiets doet moet ge ook weten dat zoiets kan gebeuren.
 • snoeck Germain

  2 maanden geleden
  Ha de held gaan uithangen voor die zelensky!
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Gedroomde slag? Ze hebben de USA het ultieme excuus gegeven om Oekraïne het eerder geweigerde M142-systeem te geven. Maar dat de Russische regering- en militaire leiders niet de slimste zijn, dat hebben we de laatste maanden al meermaals gezien.
 • Marlene De Smedt

  2 maanden geleden
  Snap niets van de psychologie van oorlogsvoering. Waarom worden oorlogsgevangenen plots een trofee en worden ze waarschijnlijk ook nog eens mishandeld? Die oorlogssymboliek bestaat al eeuwenlang en is eigen aan alle soort gezindten. Volstaat het niet dat die mensen gevangen genomen zijn? In oorlogen vindt men wat men in het gewone leven verwerpelijk vindt ineens normaal. Begrijp hoe langer hoe minder van de menselijke natuur in al haar facetten.
 1. Mailbox van Russisch militair parket gekraakt en dat geeft heel ander beeld van leven achter Russische frontlinie dan Kremlin laat geloven

  Mailbox van Russisch militair parket gekraakt en dat geeft heel ander beeld van leven achter Russische frontlinie dan Kremlin laat geloven

  Onderzoeksjournalisten van factchecker ‘Bellingcat’ en de onafhankelijke krant ‘The Insider’ zijn erin geslaagd de hand te leggen op een hele reeks klachtenbrieven uit de mailbox van het Russisch militair parket. Ze werden geschreven door gewone Russen, Russische militairen en familie van die militairen, en schetsen een ontluisterend beeld van hoe het er achter de Russische frontlinie in Oekraïne aan toegaat. Dat blijkt heel anders te zijn dan wat het Kremlin laat geloven.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.