De militaire oefening 'Zapad' van Rusland en Wit-Rusland in september jongstleden
Volledig scherm
De militaire oefening 'Zapad' van Rusland en Wit-Rusland in september jongstleden © AP

"Rusland simuleerde totale oorlog tegen de NAVO"

De grootschalige militaire oefening die het Russische leger vorig jaar in september hield, was niet louter defensief. Volgens een belangrijke legergeneraal ging het om een voorbereiding op een totale oorlog tegen de NAVO.

86 reacties

 • Andy De Schieter

  4 jaar geleden
  Mocht het zover komen tussen de N.A.T.O. en Rusland, dan is de N.A.T.O. op 2 dagen van de kaart geveegd.
 • joeri gielen

  4 jaar geleden
  Als Rusland wil staan ze op 3 dagen aan onze Belgische kust....Merkel heeft trouwens op een NAVO top al gezegd dat indien de Rus wil komen zij hem niet kunnen tegen houden...wat betreft zijn tanks...als hij die zou parkeren met de voorkant tegen de Europese grens...dan kan hij heel die grens dicht zetten en wel 3 (DRIE!!!) rijen dik. De NAVO houdt hem niet tegen...NIEMAND houdt hem tegen...als hij wil punt .
 • Tom Van Calster

  4 jaar geleden
  @Chris Bogaerts : het russische materiaal is verouderd. Ze hebben een paar goed uitgeruste divisies maar de rest is nog van een lager niveau als het belgisch leger. Dus nee, schrik hebben moeten we niet echt van de russen als het aankomt op een conventionele oorlog.
 • ETIENNE LOGIST

  4 jaar geleden
  "Ik weet niet met welke wapens Wereldoorlog III zal worden gevochten, maar de Vierde Wereldoorlog zal worden bestreden met stokken en stenen"...
 • Resist You

  4 jaar geleden
  Paniekzaaierij van de Media natuurlijk!
 1. Vermogen 10 rijkste mannen ter wereld verdubbeld tijdens pandemie, terwijl meer dan 160 miljoen mensen in armoede terechtkwamen

  Vermogen 10 rijkste mannen ter wereld verdubbeld tijdens pandemie, terwijl meer dan 160 miljoen mensen in armoede terechtkwa­men

  Het vermogen van de 10 rijkste mannen ter wereld is in de eerste twee jaar van de pandemie verdubbeld, stelt mensenrechtenorganisatie Oxfam Novib in een rapport. In dezelfde periode zijn meer dan 160 miljoen mensen extra in armoede terechtgekomen. Een "dramatische stijging en pijnlijke trendbreuk met voorgaande jaren", aldus de organisatie in het jaarlijkse rapport over economische ongelijkheid.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.