Een kind vult een jerrycan met water in Afghanistan.
Volledig scherm
Een kind vult een jerrycan met water in Afghanistan. © AFP

Rusland roept westerse landen op tot economische steun voor Afghanistan

Rusland roept de westerse landen op om Afghanistan economisch te steunen. Op die manier moet worden vermeden dat het land - dat in handen is van de taliban - verder afglijdt, zo meldt Zamir Kaboelov, de Russische gezant voor Afghanistan.

  1. Schotse vrouw (86) krijgt trouwring terug die ze vijftig jaar geleden verloor in een aardappelveld

    Schotse vrouw (86) krijgt trouwring terug die ze vijftig jaar geleden verloor in een aardappel­veld

    Peggy MacSween, een 86-jarige vrouw die op het Schotse eiland Benbecula woont, heeft zonder twijfel een van haar meest memorabele dagen beleefd. De vrouw kreeg namelijk haar trouwring terug, nadat ze die maar liefst 50 jaar geleden was verloren in een aardappelveld. Peggy raakte de ring kwijt in de jaren 60 terwijl ze aardappelen aan het rooien was. Ze was er zeker van dat ze de trouwring nooit meer zou terugzien, tot nu.
  1. LIVE. Tijdelijke werkloosheid mogelijk voor ouders in week verlengde kerstvakantie - 9 bevestigde gevallen van omikron in ons land

    LIVE. Tijdelijke werkloos­heid mogelijk voor ouders in week verlengde kerstvakan­tie - 9 bevestigde gevallen van omikron in ons land

    Het Overlegcomité heeft gekozen om de komende weken maatregelen te nemen in het onderwijs en de vrije tijd. Voor winkels en horeca blijven de huidige regels gelden. Wereldwijd maakt men zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. Ondertussen kleurt bijna heel Europa rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.