De Russische VN-ambassadeur Vassily Nebenzia.
Volledig scherm
De Russische VN-ambassadeur Vassily Nebenzia. © EPA

Rusland roept Veiligheidsraad bijeen wegens vermeende biologische wapens

De VN-Veiligheidsraad komt vandaag om 16 uur Belgische tijd samen op vraag van Moskou, over de vermeende productie van biologische wapens in Oekraïne. Moskou beschuldigt Washington en Kiev ervan laboratoria in Oekraïne te beheren, voor de ontwikkeling van biologische wapens. Beide landen ontkennen dat en internationale factcheckers hebben het vermeende Russische ‘bewijs’ daarvoor ook al ontkracht.

 1. 46 lichamen aangetroffen in snikhete vrachtwagen in Texas: “Lichamen waren te warm om aan te raken”
  Play

  46 lichamen aangetrof­fen in snikhete vrachtwa­gen in Texas: “Lichamen waren te warm om aan te raken”

  In San Antonio, in de Amerikaanse staat Texas, zijn 46 migranten dood aangetroffen in een vrachtwagen. Dat aantal is bevestigd door de brandweer van de stad. De autoriteiten vonden zestien overlevenden, waaronder vier minderjarigen, in de vrachtwagen. Zij zijn met symptomen van een zonnesteek en oververhitting naar het ziekenhuis gebracht. “De lichamen waren te warm om aan te raken”, getuigt een brandweerman. Onder de doden waren geen minderjarigen. Er zijn drie verdachten aangehouden.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.