Rusland veroordeelde een politieraid in het grotendeels door Serviërs bewoonde noorden van Kosovo als een nieuwe provocatie van de niet-Albanese bevolking.
Volledig scherm
Rusland veroordeelde een politieraid in het grotendeels door Serviërs bewoonde noorden van Kosovo als een nieuwe provocatie van de niet-Albanese bevolking. © REUTERS

Rusland roept EU en VS op tot actie na nieuwe spanningen in Kosovo

BuitenlandRusland heeft de EU en de VS met aandrang verzocht om actie te ondernemen na nieuwe spanningen in Kosovo. De internationale vredesmacht van de Verenigde Naties in Pristina (UMIK) moet de radicale Albanezen in Kosovo aanpakken om verdere escalatie van het conflict tegen het Servische deel van de bevolking te voorkomen. De gevolgen zijn anders onvoorspelbaar, zei een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou.

 1. Biden stelt sleutelfiguren in zijn regering officieel voor : “Amerika is terug om de wereld te leiden, in plaats van zich eruit terug te trekken”

  Biden stelt sleutelfi­gu­ren in zijn regering officieel voor : “Amerika is terug om de wereld te leiden, in plaats van zich eruit terug te trekken”

  Amerikaans president-elect Joe Biden heeft vandaag officieel de namen bekendgemaakt van kopstukken binnen zijn administratie, die vanaf 20 januari 2021 aan de slag gaat. Daaruit blijkt dat hij kiest voor een regering die staat voor diversiteit, waarin ervaring centraal staat, en die de klimaatopwarming ernstig neemt. Biden zal immers de allereerste Amerikaanse klimaatcoördinator aan het werk zetten. De nieuwe regeringsleden moeten nu nog wel bevestigd worden door de senaat. Het Witte Huis stemt er overigens mee in dat Biden vanaf nu elke dag de veiligheidsbriefing krijgt. Een signaal dat de Trump-administratie in het reine lijkt te komen met de realiteit.
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?