Een afbeelding die Sergej Vladimirovitsj Tsjerkasov op Facebook plaatste onder zijn alias Victor Muller.
Volledig scherm
PREMIUM
Een afbeelding die Sergej Vladimirovitsj Tsjerkasov op Facebook plaatste onder zijn alias Victor Muller. © RV Facebook

Rusland probeert spion terug te krijgen door hem zélf te beschuldigen: “Groot risico op ‘een Skripalleke’ als uitlevering niet doorgaat”

Rusland probeert een spion die eerder dit jaar door Nederland werd ontmaskerd, terug te halen door te beweren dat ze hem zelf zoeken voor zware feiten van drugshandel. Daarvoor zouden ze zelfs gerechtelijke stukken vervalsen. “Dit komt recht uit de trukendoos van de KGB.”

  1. Russische oud-vicepresident: "Poetin maakt zich belachelijk door zich te omringen met absoluut incompetente militaire leiders”
    64

    Russische oud-vicepresi­dent: "Poetin maakt zich belache­lijk door zich te omringen met absoluut incompeten­te militaire leiders”

    Aleksandr Roetskoj (75), die diende als plaatsvervanger van president Boris Jeltsin, heeft fors uitgehaald naar de huidige Russische president, zoals je in de video bovenaan kan bekijken. Hij zegt dat de invasie nooit had mogen plaatsvinden. Hij beschuldigt Vladimir Poetin van het “zinloos” doden van tienduizenden Russische soldaten die in de oorlog als “kanonnenvoer” zijn gebruikt.