Enkele van de vrijwilligers op wie het vaccin uitgetest werd.
Volledig scherm
Enkele van de vrijwilligers op wie het vaccin uitgetest werd. © EPA

Rusland pakt uit met eerste coronavaccin, dochter van Poetin bij de testpersonen: “Zo snel? Dit is de doos van Pandora”

Rusland heeft als eerste natie een afgewerkt coronavaccin klaar. Dat beweert de Russische president Vladimir Poetin althans. Om de efficiëntie ervan te bewijzen, werd zijn eigen dochter zelfs met het goedje geïnjecteerd. Buitenlandse wetenschappers stellen zich echter grote vragen bij de handelswijze. “Dit is de doos van Pandora”, klinkt het ook in Rusland zelf. 

40 reacties

 • Danny De Graeve

  1 jaar geleden
  Als hun vaccin van even goeie kwaliteit is als die van hun wagens. Dan zou ik toch efkes lang nadenken. En waarom laat hij zijn dochter voor proefkonijn spelen en niet zichzelf als voorbeeld neemt, dat nen mooie vader zeg. En wat als het virus er sterker van wordt?
 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Als zijn eigen dochter het getest heeft is het voor 99.9/100 zeker. En wie zegt dat dat de waarheid is ? Een garantie is het zeker niet. Het “vaccin” zou wel een kunnen uitdraaien op een russische roulette.
 • Ronald Van Ee

  1 jaar geleden
  En nu zijn de andere landen al boos op Rusland omdat ze zo weinig vrij geven over het vaccin !maar als het in Amerika , Frankrijk, Duitsland , China of Japan zou zijn ben ik ook nog niet zo zeker of die zo snel alles zouden doorspelen ik betwijfel zelfs als het hier moest gevonden worden of het zo snel zou bekend gemaakt worden ! Weet men wel hoeveel dat dit nu waard zou zijn en hoeveel macht je plots in handen hebt zolang je als enige de oplossing in handen hebt ! Als het geld opbrengt ?
 • Marcus Camps

  1 jaar geleden
  En de wetenschappers gruwen ervan ? - dixit. Denk eerder dat het een natte droom is voor wetenschappers om op zo'n manier te kunnen werken zonder controle, bemoeizucht, administratie, belangengroepen en eindeloos wachten op toestemmingen. Hier vinden we niet eens voldoende proefkonijnen ... Bovendien denk ik niet dat hij zit te wachten op de Food and Drug Administration voor recensies ...
 • RENE LENAERTS

  1 jaar geleden
  In tijden van nood is een risico nemen te verantwoorden. Dat de procedures tot drie cijfers achter de komma gevolgd worden voor een nieuwe pijnstiller is evident. Maar als de Russen nu slagen staan anderen er voor spek en bonen bij, en zou Rusland een mislukking kunnen riskeren door platte roekeloosheid?