AP
Volledig scherm
© AP

Rusland ontkent aanval op kinderziekenhuis niet: “Maar Oekraïens leger gebruikte het als uitvalsbasis”

De luchtaanval die Rusland uitvoerde op het kinderziekenhuis in de Zuid-Oekraïense havenstad Marioepol is volgens president Volodymyr Zelensky "het ultieme bewijs van genocide". In een toespraak -gedeeltelijk in het Russisch- sprak Zelensky van een "oorlogsmisdaad" en ook vanuit de internationale gemeenschap kwamen er scherpe reacties. Rusland ontkent de aanval niet, maar stelt dat “Oekraïense legereenheden het ziekenhuis gebruikten als uitvalsbasis”.

80 reacties

 • Jo Nijs

  4 maanden geleden
  Waar blijft een internationale vredesmacht ? Blauwhelmen ?
 • rik muylaert

  4 maanden geleden
  De geschiedenis wordt altijd geschreven door de overwinnaar.
 • Frans Peeters

  4 maanden geleden
  Zelenski gebruikt zijn volk als schilt, ook een oorlogsmisdaad en de tekorten hier worden nu al duidelijk, nu nog 200000 vluchtelingen erbij
 • ivan de ridder

  4 maanden geleden
  Burgerdoelwitten worden niet gespaard om een kapitulatie van de Oekraïnse regering af te dwingen. Indien ze zich niet overgeven, gaat Rusland hun nog durven beschuldigen van alle schade dat zij aangericht hebben, omdat ze het zogezegd te ver hebben laten komen. Lijkt mij toch duidelijk? Zorg dat alle (toekomstige) financiën en eigendommen van rijke (Wit-)Russen wereldwijd aangeslagen worden en dat deze info (en ook de dood van vele Russische militairen) de lokale bevolking kan bereiken.
 • Jef Motmans

  4 maanden geleden
  Op de video is duidelijk te zien dat er inderdaad militairen aanwezig waren. De Russen hebben deze keer gelijk.
 1. Johnson weigert af te treden, ondanks stroom van ontslagen

  Johnson weigert af te treden, ondanks stroom van ontslagen

  De Britse premier Boris Johnson lag zwaar onder vuur tijdens het wekelijks vragenuurtje in het Lagerhuis. Gisteren zag de premier een resem regeringsmedewerkers en twee topministers opstappen en ook vandaag blijven er ontslagen binnenstromen, waaronder drie belangrijke ministers. In totaal goed voor 21 ontslagbrieven op 24 uur tijd. Oppositieleider Keir Starmer, van de partij Labour, trok vandaag hard van leer tegen Johnson, maar de premier maakte geen aanstalten om zich terug te trekken.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 3. Al 2,5 miljoen dollar ingezameld voor jongetje dat wees werd bij Highland Park-schietpartij

  Al 2,5 miljoen dollar ingezameld voor jongetje dat wees werd bij Highland Park-schietpar­tij

  Een online fondsenwervingscampagne om een tweejarige te helpen wiens ouders maandag omkwamen bij de schietpartij in de buurt van Chicago, heeft woensdag al meer dan 2,5 miljoen dollar opgebracht. Irina en Kevin McCarthy, 35 en 37, woonden de parade voor de Amerikaanse nationale feestdag bij in Highland Park toen ze werden neergeschoten. Bij de schietpartij vielen zeven doden en tientallen gewonden. De schutter kon uren later na een korte achtervolging worden aangehouden