De onrust in Kazachstan heeft inmiddels aan zeker 40 mensen het leven gekost.
Volledig scherm
De onrust in Kazachstan heeft inmiddels aan zeker 40 mensen het leven gekost. © AP

Rusland niet te spreken over “lompe opmerking” van Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken

 De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft zich de woede van Moskou op de hals gehaald door op te merken dat Russische hulp een prijs kan hebben. “Als Russen in je huis zijn, kan het soms moeilijk zijn om ze weer weg te krijgen”, zei minister Antony Blinken over de situatie in Kazachstan. “Een lompe opmerking”, reageerde het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

  1. Werknemer van Amerikaanse noodcentrale die ophing tijdens oproep schietpartij in Buffalo riskeert ontslag: “Ze liet me achter om te sterven”

    Werknemer van Amerikaan­se noodcentra­le die ophing tijdens oproep schietpar­tij in Buffalo riskeert ontslag: “Ze liet me achter om te sterven”

    Een hulpverlener van de Amerikaanse noodcentrale is geschorst en wordt mogelijk ontslagen nadat ze ophing tijdens een noodoproep van een supermarktwerknemer in de Amerikaanse stad Buffalo (New York), waar zaterdag een dodelijke schietpartij plaatsvond. De manager van de supermarkt ‘Tops Friendly Market’, Latisha, vertelde aan de krant ‘The Buffalo News’ dat ze fluisterde aan de telefoon uit vrees dat de schutter, de 18-jarige Payton Gendron, haar zou horen. De hulpverlener maakte zich kwaad omdat Latisha “te stil praatte” en hing vervolgens op.
  2. Rusland eist opheffing alle sancties om toegang tot havens in Oekraïne vrij te geven en wereldwijde voedselcrisis af te wenden

    Rusland eist opheffing alle sancties om toegang tot havens in Oekraïne vrij te geven en wereldwij­de voedselcri­sis af te wenden

    Rusland wil de toegang tot de zeehavens in Oekraïne pas vrijgeven als alle sancties tegen het land worden opgeheven. Dat zegt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken na een oproep van secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties (VN). Die vroeg de blokkade van de graanexport uit Oekraïne te stoppen, zodat een wereldwijde voedselcrisis afgewend kan worden.