Een SU-27 van het Russische leger heeft een Amerikaans toestel onderschept boven de Zwarte Zee.
Volledig scherm
Een SU-27 van het Russische leger heeft een Amerikaans toestel onderschept boven de Zwarte Zee. © AP

"Rusland moet ophouden met gevaarlijke acties": VS niet gediend met onderschepping verkenningsvliegtuig door Russische jet

De VS is niet te spreken over een actie van een Russisch gevechtsvliegtuig waarbij het een toestel van het Amerikaanse leger heeft onderschept in het internationale luchtruim boven de Zwarte Zee. Volgens Rusland omdat ze het Amerikaanse vliegtuig niet konden identificeren, volgens de VS een zoveelste voorbeeld van hoe het Russische leger internationale afspraken negeert. 

20 reacties

 • Serge Surmont

  4 jaar geleden
  Nu begrijp ik waarom de amerikanen een russisch vliegtuig onderschepten nabij Canada...
 • Jan Maarten

  5 jaar geleden
  De VS wil de politie van de wereld spelen door te domineren maar "vergeten" dat Rusland en China even machtig zijn en een eigen agenda hebben. Niet dat ik Rusland of China goedkeur, maar de VS is ook geen heilig boontje met haar imperialistische politiek.
 • Frans Peeters

  5 jaar geleden
  Laat de een leger vliegtuig van de Russen eens langs de grenzen van de VS cirkelen
 • Axel Limbourg

  5 jaar geleden
  dat noem ik discriminatie tegenover de russen allo mensenrechten? centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding?
 • Erwin VD

  5 jaar geleden
  Zo'n vliegtuig vliegt met een een crew van 20 man en dient enkel voor militaire spionage doeleinden en zit volgestouwd met detectie electronica voor zowel opsporen duikboten, schepen, grondtroepen, vliegtuigen, enz.. Dus normaal dat dit onderschept wordt door Rusland, tegenovergesteld gebeurd namelijk hetzelfde! Kwestie van de spierballen te rollen hé!
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.