Kolencentrale Vuhlehirsk brandt na raketinslag in Svitlodarsk, OekraÏne.
Volledig scherm
Kolencentrale Vuhlehirsk brandt na raketinslag in Svitlodarsk, OekraÏne. © REUTERS

Rusland meldt verovering grootste kolencentrale van Oekraïne

Russische troepen hebben naar eigen zeggen bij Svitlodarsk in de Oost-Oekraïense regio Donetsk de grootste kolencentrale van Oekraïne onder controle gekregen. De pro-Russische separatisten in Donetsk hebben foto’s verspreid van Russische huurlingen van de zogenoemde Wagner-groep voor het kantoor van de kolencentrale. Volgens andere berichten gaan de gevechten rond de energiecentrale, die sinds eind mei aan de gang zijn, echter nog door.

 1. Zeker 15 migranten sterven op zee, schrijnende beelden tonen hoe overlevenden noodgedwongen langs rotswand moeten klimmen
  Play
  Griekenland

  Zeker 15 migranten sterven op zee, schrijnen­de beelden tonen hoe overleven­den noodgedwon­gen langs rotswand moeten klimmen

  De Griekse kustwacht is op twee verschillende plekken bezig met reddingsoperaties vanwege gezonken migrantenboten. Voor de kust van Lesbos zonk een boot met zo’n veertig mensen aan boord. Al vijftien lichamen werden geborgen en tot nu toe zijn vijf mensen gered. Op hetzelfde moment voer voor de kust van het eiland Kythira een zeilboot met zo’n honderd vluchtelingen op de rotsen, waarvan tachtig mensen tot nu toe gered konden worden. Op beelden is te zien hoe de migranten met een touw langs een rotswand moeten klimmen om zichzelf in veiligheid te brengen.
 1. Voormalig bondskanselier Schröder in Moskou: speculaties over ontmoeting met Poetin

  Voormalig bondskanse­lier Schröder in Moskou: specula­ties over ontmoeting met Poetin

  De voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder (SPD) brengt een bezoek aan de Russische hoofdstad Moskou. Volgens de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, staan er geen ontmoetingen met de Russische president Vladimir Poetin op de planning, maar is contact “niet uitgesloten”. Op de vraag of hij Poetin zou ontmoeten, antwoordde Schröder aan RTL dat hij “een paar dagen op vakantie” is. “Moskou is een mooie stad”, aldus de man.