De Russische president Vladimir Poetin
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin © via REUTERS

Rusland lijkt niet van plan meer aardgas aan Europa te leveren

Rusland lijkt niet van plan meer aardgas naar Europa te sturen. Dat valt op te maken uit veilingen van gascontracten. Eerder had de Russische president Vladimir Poetin nog gezegd dat zijn land klaarstond om meer gas te leveren.

27 reacties

 • Sonny Breugelmans

  1 maand geleden
  Enkel goedgelovigen trappen in deze onzin. De stijgingen van gas heeft niets te maken met een tekort of Rusland. De stijgingen zijn artificieel gecreerd door de groene 2021 agenda. De crisis is op komst
 • Eric Grosemans

  1 maand geleden
  Idd Sharon Debeul, maar als landen zoals Duitsland die wel gas afnemen van Rusland te weinig geleverd krijgen, gaan die ook aankloppen bij Noorwegen, Qatar... zodat leveringen aan België in het gedrang kunnen komen. Kerncentrales die oud nucleair afval verwerken zijn pas binnen 10 jaar beschikbaar, dan duurt het nog 15 jaar tegen dat ze klaar zijn, dat is 25 jaar, zo lang houden onze rommelcentrales het niet meer vol. Gascentrales zijn dan nog de enige oplossing op korte termijn.
 • Jan Peeters

  1 maand geleden
  Putin doet wat Europa wil doen, namelijk het gas zo duur maken dat de mensen wel moeten overschakelen op elektriciteit.Jammer dat Belgie zijn stroom ook uit gas wil halen en dat de prijzen aan elkaar gekoppeld zijn. Maak stroom gratis en iedereen schakelt over. ps, ik heb net een gasketel geplaatst omdat elektrisch verwarmen me te duur werd.
 • Sharon Debeul

  1 maand geleden
  Beste Belgen. België haalt zijn gas hoofdzakelijk uit Nederland, Noorwegen, Qatar en het Verenigd Koninkrijk. En niet uit Rusland. Met andere woorden, België is totaal niet afhankelijk van het gas uit Rusland.
 • Zeno Branders

  1 maand geleden
  Marc Germanus, ik deel uw mening.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Demir weigert opnieuw een vergunning voor een gascentrale en zorgt voor politieke hoogspanning: “Er zou toch één gascentrale in Vlaanderen moeten komen”
  PREMIUM

  Demir weigert opnieuw een vergunning voor een gascentra­le en zorgt voor politieke hoogspan­ning: “Er zou toch één gascentra­le in Vlaanderen moeten komen”

  Een maand nadat Vlaams Energieminister Zuhal Demir (N-VA) de gascentrale van Dilsen-Stokkem afkeurde, trekt ze ook de stekker van Tessenderlo uit. Is het politieke sabotage of is het echt ingegeven door milieuoverwegingen? “Als een gascentrale aan alle voorwaarden voldoet, dan zullen we die écht wel goedkeuren, hoor.”